Timråstjärnan efter straffsegern: "Fansen var i bra form"

Publicerad: 30 november 2021

TIMRÅ. Ty Rattie är i Timrå för att göra mål och poäng.
I segern mot Rögle låg han bakom allt förutom Robin Hanzls straffavgörande.
– Puckarna går in och det känns bra, säger han till HockeyNews.se.

Efter mardrömssviten på tolv raka förluster har Timrå vänt formkurvan i princip rakt uppåt.

På de sex senaste matcherna har man vunnit fem av dem, och den senaste segern bärgade man under tisdagskvällen på hemmaplan mot Rögle.

Hemmalaget hade ledningen med 1–0, 2–1 och 3–2, det sistnämnda ett mål som kom med drygt två och en halv minut kvar att spela.

Man fick dock nöja sig med två poäng efter att Rögle lyckats kvittera med bara 13 sekunder kvar att spela innan Robin Hanzl och Jacob Johansson löste segern i straffläggningen.

– Jag tycker att vi har ett bra försvarsspel i sista perioden där vi håller dem på utsidan och de får inte så långa anfall, sedan får vi också en kontring och gör 3-2 där, säger Timråtränaren Anders Karlsson och fortsätter:

– Men så drar vi på oss en jäkligt korkad utvisning måste jag säga, som gör att de får spela sex mot fyra i slutet, men vi är riktigt nöjda med matchen som helhet. Vi har bra disciplin och ett bra försvarsspel, så det tar vi med oss.

Ty Rattie jublade rejält efter sitt 3–2-mål. Foto: Bildbyrån

Offensivt kom mycket att handla om Ty Rattie och hans kedja med Robin Hanzl och Sebastian Hartmann.

Rattie gjorde först 1–0 i numerärt överläge efter att Hartmann skymt Röglemålvakten i den första perioden.

På 2–1 var det Rattie som spelade fram Hartmann som pangade in pucken och i slutet av tredje perioden kunde alltså Rattie göra sitt andra för kvällen när han gjorde 3–2.

Ett mål han hoppades skulle räcka till tre poäng.

– Fansen var i bra form idag igen och det var en bra atmosfär i arenan, och det var kul att göra mål där i slutet, där är ett av många roliga ögonblick i hockeyn. Det var en kul match, Rögle är ett bra lag och är där uppe i toppen av tabellen. Jag tycker att vi förtjänade tre poäng idag, men två poäng är bra för oss också, säger Rattie till HockeyNews.se.

Rattie hämtades in till Timrå för att göra just mål och poäng och efter 22 spelade matcher toppar han lagets interna poängliga på tio mål och lika många assist.

Under lagets formtopp har han noterats för sex poäng på sju matcher och i de två senaste matcherna har det blivit tre mål och en assist.

– Ja, det studsar min väg just nu. Puckarna går in och det känns bra. Jag har lyckats hålla mig hel och frisk och benen känns pigga, och det är nog den största anledningen, säger han.

Timrå har under hösten haft ett vasst powerplay men haft det kämpigare i spel fem mot fem.

På slutet har man nu även börjat få utdelning i den spelformen.

– Vårt powerplay har varit bra hela säsongen men man behöver producera även i fem mot fem och det är viktigt för oss att få med oss dem nu, konstaterar Rattie.

Tidigare under säsongen har Timrå gjort ett par bra insatser mot lag i toppen av tabellen, men fått se sig själva poänglösa.

De två poängen mot Rögle var därför viktiga på flera sätt.

Dels för att krympa avståndet uppåt till lagen ovanför kvalplatsen men också för att känna att man kan rå på topplagen när spelet stämmer.

– Det är viktigt såklart, alla poäng är viktiga för oss nu när vi är i det läge vi är i. Vi tror på gruppen och grabbarna som vi har där inne, så det känns bra. Vi har spelat bra mot Frölunda ett par gånger utan att ta poäng men nu förtjänade vi poängen då vi gjorde en bra laginsats, och det känns bra såklart att slå lagen även högre upp i tabellen, säger Rattie.

Vad är största skillnaden på Timrå nu och för en månad sedan?

– Vi lägger oss inte ned och dör nu när motståndarna gör mål. Om vi släpper in ett mål nu eller tar en utvisning så fortsätter vi hålla fokus och spela vårt spel och det är ett bra betyg till våra tränare och ledargruppen i truppen som manar på oss.

Timrå IK–Rögle BK 4–3 (1–1, 1–0, 1–2, 0–0, 1–0) efter straffar