HockeyNews
PLUS

Här är Sörensens ord som fick honom avstängd – ifrågasätter beslutet

(21410) Marcus Sörensen/Djurgården
Ola Westerberg/Bildbyrån

Publicerad: 30 november 2021

STOCKHOLM. I Skellefteå fick Marcus Sörensen ett andra matchstraff under hösten för snack med domaren och blev automatiskt avstängd i en match.

För HockeyNews.se berättar Djurgårdens lagkapten vad han sa – och är besviken.

– Att en domare har allt i egna händer egentligen och sätta en spelare så pass i skiten, det håller jag inte med om, säger Sörensen.


När Djurgården föll med 3–0 hemma mot Örebro på Hovet i lördags fick Djurgårdens lagkapten Marcus Sörensen följa matchen från läktarplats.


NHL-hemvändaren blev nämligen avstängd för att ha snackat för mycket med domarna under och efter bortaförlusten mot Skellefteå i torsdags.


– Jag säger ingenting mot reglerna. Två 20-minutare så blir man avstängd. Då får man skylla sig själv, säger Sörensen till HockeyNews.se.


– Men att en domare har allt i egna händer egentligen och sätta en spelare så pass i skiten, det håller jag inte med om.


Tidigare i höstas, den 30 oktober borta mot Rögle, tilldömdes Marcus Sörensen ett matchstraff (game misconduct) på slutsignalen för att ha sagt något till domarna.


LÄS MERSörensen tror på succé ihop med Eklund: "Vi har redan hittat kemi"


I torsdagens match mot Skellefteå snackade Marcus Sörensen först till sig en tvåminutersutvisning, ”abuse of officials”.


– Första delen har jag berättat. Jag säger ”wakey wakey” och får en tvåminutare varpå de andra domarna ber mig komma efter matchen så kan vi prata ut om det då. Jag står och väntar på honom efter matchen och så åker han förbi mig, så jag tänker ”Vad fan gör han nu då?”. Så jag frågar om vi inte bara kan diskutera utvisningen. Han skakar på huvudet och då säger jag: ”Är du stolt över utvisningen?”. Då åker han och skriver 20 minuter, berättar Marcus Sörensen.


En spelare som upprepar en samtalston som domarna uppfattar som ”abuse of officials” kan leda till ett matchstraff och har man fått två matchstraff under samma säsong för domarsnack blir det automatiskt en avstängning i kommande match.


– Det är ju det som gör en så frustrerad, att en domare kan ta ett sånt beslut för att få en spelare avstängd. Sedan att det finns en regel på att du blir avstängd för två 20-minutare, den regeln säger jag ingenting om. Men det är just på det sättet att en domare kan, ”vad fan, jag tycker inte om den här grabben, vi ger honom en tjuga för han vill bara komma fram och diskutera efter en match”, menar Marcus Sörensen.


LÄS MERDjurgården om Holland-ryktet, Videll-frågan, skadeläget och kvalspöket


– Jag som kapten måste kunna få fråga om en utvisning och så vidare. Det är som att de lurar in mig ”kom efter” och så kommer jag efter och så får jag en tjuga för att jag inte har sagt någonting. Det kan inte vara så. Men det är som det är.


Man får ha lite större marginaler helt enkelt?


– Jag vet inte vad jag hade kunnat göra annorlunda heller. Jag vill diskutera om utvisningen och det är inte så att jag säger något fult eller något dumt till honom efter matchen. Hade jag gjort det hade jag fått äta upp det, då står jag för det, men när man inte säger nånting konstigt, det är det jag tycker är fel.



Till mötet med Malmö på tisdagskvällen är Marcus Sörensen tillbaka i laget. Djurgården är i desperat behov av en vinst mot Malmö för att ta det lilla halmstrå som finns kvar för att få till en vändning som skulle kunna leda uppåt i tabellen.


Bort från jumbo- och kvalplatsen.


– Det behövs segrar, det behövs trepoängare. Om man ska titta på det så har vi fått bättre defensiv. Vi släpper inte till lika många klara målchanser, men i två matcher känns det som om offensiven har stannat upp lite. Jag tycker vi bygger på rätt väg. Vi har offensiva spelare som kommer att göra mål så vi behöver inte vara oroliga för det. Vi behöver minska målen bakåt så man kan hitta matcher att vinna med 2–1, inte med 5–4 och 6–5 och så vidare, säger Sörensen.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson har målat upp de sju sista matcherna fram till juluppehållet som en SM-final. Djurgården behöver vinna fler matcher än vad man förlorar för att inte bli kvalklart i praktiken redan efter 28 omgångar.


– Det är lite så. Vi måste börja vinna matcher nu. Ofta pratar man om att det är en lång säsong, men det är en kort säsong. Det är bara 50 (52) matcher. Så allting måste falla på plats nu. Det är det som är det viktiga, säger Djurgårdens lagkapten Marcus Sörensen.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS