HockeyNews
PLUS

Brynäs ger sportcheferna mer pengar att handla för: "Högsta prioritet"

(21400) Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2021

FacebookXWhatsApp

Brynäs ska vara en SHL-klubb även nästa säsong.
Därför har styrelsen nu gett sportchefsduon Johan Alcén och Erika Grahm ytterligare pengar att handla spelare för.
– Att säkra att Brynäs IF spelar i SHL är vår absolut högsta prioritet, därför är vi i styrelsen eniga om att klubbdirektör och den sportsliga ledningen ska ha mandat och utrymme för att snabbt agera, säger Magnus Kangas, ordförande Brynäs IF, till klubbens hemsida.


Brynäs har blandat och gett under SHL-säsongen hittills.

Efter 22 spelade matcher har man samlat på sig 25 poäng vilket placerar klubben på en tolfteplats i tabellen, bara fem poäng ovanför kvalplats där ett Timrå med en match mindre spelad huserar.

Under hösten har man gjort en del förändringar i truppen, där bland annat Dmytro Timashov anslutit samtidigt som John Nyberg lämnat.

Och mer kan komma att ske i klubben som mer än gärna undviker ett nytt kvaldrama.

– Att säkra att Brynäs IF spelar i SHL är vår absolut högsta prioritet, därför är vi i styrelsen eniga om att klubbdirektör och den sportsliga ledningen ska ha mandat och utrymme för att snabbt agera. Marknaden är utmanande och många bitar ska falla på plats, men idag har en enig styrelse beslutat att ge sportcheferna ytterligare ekonomiska resurser för att möjliggöra eventuella investeringar i den sportsliga verksamheten, säger Magnus Kangas, ordförande Brynäs IF, till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!