HockeyNews
PLUS

HV71 om de skadade spelarna – förlänger lånet med klubbikonen

(21399) Forsberg Thörnberg Matson
Bildbyrån

Publicerad: 29 november 2021

FacebookXWhatsApp

HV71 har flera nyckelspelare på skadelistan.
Och nu står de klart att legendaren Martin Thörnberg spelar fler matcher i HV-tröjan på lån från HC Dalen.


Det har varit ett kärt återseende för Martin Thörnberg och HV71. I dubbelmötet fredag och söndag med Kristianstad var han tillbaka i sin moderklubb dit han är utlånad av Hockeyettan-laget HC Dalen i Norrahammar.


Men trots 38-årige Thörnbergs comeback blev det formstarka Skånelaget en för tuff nöt för HV att knäcka. Kristianstad, som var ytterst när att slå HV71 i Jönköping tidigare i höstas, vann både hemma och borta mot serieledande HV efter väldigt starka försvarsinsatser och fin effektivitet.


HV71 och Dalen hade kommit överens om två matchers utlåning för Thörnberg..


– Det är en väldigt jobbig fråga... Jag har mitt hjärta i HV, det är ingen hemlighet, det vet alla om. Samtidigt vill jag inte sätta Dalen i skiten. Klubbarna får helt enkelt komma överens och sedan gör jag det som de har enats om. Det går ju inte att spela i båda lagen, säger Thörnberg till Jönköpings-Posten.


Dalen börjar Allettan på söndag medan HV71 har match redan på onsdag hemma mot Mora. Dalen-tränaren Per Gustafsson har sagt till HockeyNews.se om en fortsättning i HV för Martin Thörnberg:

Men under måndagsförmiddagen stod det klart att Thörnberg blir kvar i HV i de två kommande matcherna.

– Vi är tacksamma mot HC Dalen över att vi får fortsätta låna Martin till matcherna mot Mora och Västerås. Han har visat en hög klass i de matcherna han spelat med oss och tagit för sig både på isen och i omklädningsrummet, säger Johan Hult, sportchef i HV71 till klubbens hemsida.


Av de skadade spelarna är Fredrik Forsberg den som är närmast att återvända till spel.


– Han ska börja träna med laget igen i veckan. Men jag tror inte att han är redo för spel än utan det lutar åt att han missar de närmaste två matcherna i veckan. Sedan bör han dock vara klar för spel igen, säger HV-läkaren Jonas Kalman till Jönköpings-Posten.


Taylor Matson fick besked om sin skada under måndagen.


– Taylor kommer att gå på is senare i veckan, men väntas missa någon eller några veckors spel, säger HV71:s lagläkare Jonas Kalman till klubbens hemsida.


Taylor Matson är skadad och blir borta från spel med HV71 i ett par veckor. Foto: Bildbyrån.


Simon Önerud ska operera en bruten tumme och väntas göra comeback i februari eller mars.


Alexander Ytterell läker en bruten fot och har några veckor kvar. David Ullström fortsätter sin rehabilitering efter en dubbel höftoperation och allt går enligt planen.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!