Luleå om skadeläget – positiva signaler för frånvarande duon


25 november 2021

Luleåbacken Fredrik Styrman har inte kunnat sedan den 14 oktober. Och forwarden Joonas Rask har missat de senaste tre matcherna i SHL.

Här ger Luleå en uppdatering om skadeläget.Efter tre matcher på fyra dagar mellan torsdag och söndag förra veckan hade Luleå en frivillig isträning i måndags med lite rehab för de spelare som fått skavanker.


Men till mötet med Brynäs på torsdagskvällen är skadeläget förhållandevis bra i Luleå.


Den finländske forwarden Joonas Rask kommer inte att spela mot Brynäs, vilket gör att han missar den fjärde matchen i rad.


– Han har haft lite ont i en armbåge. Inget allvarligt, men man måste vila lite så att man inte får upp det för man slår i armbågen rätt så mycket i hockey i sargen och isen. Men han gick för fullt igår och idag var det matchvärmning. Han ska bli clearad av läkarna så kanske han är med på lördag, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Luleåforwarden Joonas Rask i hetluften. Förhoppningen är att han kan göra comeback mot Malmö på lördag. Foto: Bildbyrån.


Joonas Rask missade ett par matcher i SHL-starten och gjorde nyligen sitt första mål för Luleå i förlusten mot rivalen Skellefteå. På 15 SHL-matcher har 31-årige Rask gjort ett mål och fyra assist.


– Han jobbar kopiöst hårt, men har haft lite svårt att få in pucken i mål så här långt. Hoppas det lossnar, säger Ulf Engman.


LÄS MERFinske forwardstalangen stannar i Luleå "Stor utvecklingspotential"


När det gäller statusen för backen Fredrik Styrman börjar det se allt bättre ut. Han drabbades av en hjärnskakning i bortamötet med Djurgården den 14 oktober då han fick ta emot flera knytnävsslag i huvudet av Djurgårdsforwarden Peter Holland, som fick fyra matchers avstängning.


Nu går det framåt för Styrman, som har en historik av hjärnskakningar.


– Han har börjat köra lite mer på is och är med på fler övningar, men det är svårt att säga. Det är inte så nära spel ännu, säger Luleås vice general manager Ulf Engman.


LÄS MERFredrik Styrman flygs hem – så är läget i backkrisens Luleå


– Nu när han kan vara på is med laget känns det ändå positivt.


I övrigt har Luleå ett friskt lag.