Djurgården anmält för kränkande behandling – av Linus Videll

24 november 2021
Linus Videll har inte spelat på över en månad för Djurgården och blev av med kaptensrollen.
Nu har han anmält klubben för kränkande särbehandling, enligt uppgifter till Sport-Expressen.
– Just nu är det bäst att jag inte säger någonting, säger Linus Videll till Sport-Expressen.Linus Videll har inte kommit till spel i de senaste matcherna för Djurgården.

Stjärnvärvningen inför säsongen har inte spelat sedan 16 oktober och utåt sett har man meddelat att han varit sjuk. Tre dagar efter Vidells senaste match fick han också lämna över kaptensuppdraget till Marcus Sörensen, som en del i modellen där C:et skulle roteras runt mellan ett par spelare.

Och nu kommer uppgifter som gör gällande att allt inte är frid och fröjd kring Vidells situation i klubben. Han känner sig utpekad av både tidigare tränaren Barry Smith och sportchefen Joakim Eriksson.

LÄS MER: Djurgårdens sju ödesmatcher: "Annars ser kval alltmer oundvikligt ut"

Enligt Sport-Expressen har nämligen Videll lämnat in en anmälan till klubbens vd Thomas Kraft gällande kränkande särbehandling.

Kraft bekräftar att en anmälan kommit in och att anmälan rör en spelare i herrtruppen.

– Personligen har jag följt och varit väldigt nära den processen. Ur föreningens perspektiv är jag väldigt trygg i att vi som arbetsgivare har hanterat den på bästa sätt i själva processen för hur den här typen av personalärenden ska hanteras, säger Kraft till tidningen.

Expressen: Vad jag förstår är anmälan riktad mot två personer, Barry Smith och Joakim Eriksson. Vad kan du säga om det?

– Jag kan inte kommentera detaljerna i vad anmälan innehåller, men anmälningen är mot föreningen. Det är så den typen av anmälningar görs, sedan får utredningen visa detaljerna och man måste höra alla sidor. Där känner vi oss också säkra att vi har tagit in två oberoende experter som inte har koppling till Djurgården. Efter utredningen tittar vi internt på vilka eventuella konsekvenser och handlingar det innebär för oss som klubb.