HockeyNews
PLUS

Timråduon slog till mot Djurgården på Hovet: "Det är hans bästa match"

(21291) Erik Walli-Walterholm/Jacob Johansson
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 19 november 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Målvakten Jacob Johansson hyllas för sin bästa match för säsongen.

Och på Hovet mot sin tidigare klubb Djurgården spräckte Erik Walli Walterholm sin nolla i Timrås 5–2-seger.

– Det kändes skönt. Men… Det är tufft att göra det mot Djurgården, säger Walli Walterholm.


Timrå vann bottenmötet med Djurgården och fick resultatmässig revansch för 5–2-förlusten hemma mot Djurgården den 16 oktober.


Målvakten Jacob Johansson, som var kvalhjälte har fått finna sig i att vara reserv till nyförvärvet Sami Rajaniemi, gjorde sin åttonde match från start och han storspelade.


– Jag tycker att det är hans bästa match. I första perioden räddar han oss några gånger när vi blir frånåkta och de får några två-ettor och nån tre-etta. Då kliver han fram. Det är hans bästa match skulle jag säga, säger Timrås assisterande coach Anders Karlsson.


Jacob Johansson tog 32 av 34 skott och var mer än 94-procentig. Han gjorde avgörande räddningar, som när Djurgårdsforwarden Paul Carey var fri frånmittzon med chans att reducera vid Timrås 4–2-ledning.


LÄS MERMålvakten gick från kvalhjälte till backup: "Klart att det är tufft"


Johansson tog också Rhett Rakhshanis straffslag 4.43 in i den tredje perioden då Djurgården hade kunnat krypa närmare vid 2–5.


Dessutom gjorde Timråtrion Tim Erixon, Erik Andersson och ex-djurgårdaren Erik Walli Walterholm sina första mål för SHL-säsongen.


– Jag tycker vi startar bra. Var bra offensivt idag. Det var skönt att vi vann. Två raka nu så det är skönt, säger Walli Walterholm.


Timrå avgjorde matchen redan i den första perioden genom att på en minut och 55 sekunder gå från 1–2 till 4–2 där Erik Walli-Walterholm var den som snyggt skar in framför Mantas Armalis i Djurgårdsmålet och satte sitt första mål för säsongen.


– Vi kände oss heta, fick ner pucken, jobbade lite, fick lite enkla skott. Sedan rullade det på, säger Walli Walterholm.


Erik Walli Walterholm gjorde sitt första SHL-mål i Timråtröjan mot sitt tidigare lag Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Den 22-årige forwarden bytte från Djurgården till Timrå under 2019/2020 och har blivit kvar i Medelpad. I det allsvenska slutspelet och kvalet till SHL gjorde han fyra mål och fem assist på 14 matcher och var en bidragande orsak till avancemanget.


I Djurgården har han tidigare gjort fyra SHL-mål. Det här var hans första SHL-mål för Timrå och det kom som sagt på välkänd mark på Hovet.


– Jo, det var skönt. Jag har känt mig het hela säsongen, kanske inte fått så mycket istid i offensiva situationer. Då är det svårt att göra mål. Det var skönt att sätta dit den idag.


Och han hade nära och kära på läktarna.


– Morsan var här och ”låtsasfarsan” och sedan hade jag polare här.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!