HockeyNews
PLUS

Fler kontraktsförlängningar på gång i Modo: "Sy ihop det på ett bra sätt"

(21160) Riley Woods/Modo
Erik Mårtensson/Bildbyrån

Publicerad: 9 november 2021

FacebookXWhatsApp

Modo har förlängt kontrakten med backen David Bernhardt och forwarden Mikkel Aagard.

Och mer är på gång.

– Vi är jättenöjda med det vi ser, säger Modos sportchef Henrik Gradin till HockeyNews.se.


På tisdagen drar Hockeyallsvenskan igång igen efter en veckas speluppehåll.


För Örnsköldsvikslaget Modo väntar hemmamatch mot Västerås. Både Modo och VIK har fått upp farten på sistone.


Modo ligger fyra i tabellen och Västerås är sexa efter tolv omgångar.


– Jag är nöjd med poängen, men kanske inte fullt nöjd med hur vi har spelat. Vi har varit alldeles för ojämna. Mycket upp och ner, säger Modos sportchef Henrik Gradin.


– När vi gör det okej tycker jag att vi är riktigt bra, men våra djupa dalar är alldeles för låga.


Modo hade ett dubbelmöte med rivalen Björklöven före uppehållet. Det blev seger i Övik med 5–2. Sedan storförlust dagen efter med 8–1 i Umeå.


Men det är inte storförlusten mot Löven som Henrik Gradin avser med djupa dalar.


– Den kan vi egentligen ta bort. Visst, den är inte acceptabel någon dag i veckan, men det är faktiskt inte den jag tänker på. Det är mer Tingsryd borta, även Västervik i första matchen. Jag tycker vi har varit alldeles för naiva för mycket.


Hur kommer man tillrätta med det?


– Om vi glömmer den sista Björklöven-matchen så har de sista fem-sex matcherna varit mycket stabilare och jag tror att det handlar om vårt försvarsspel och grundspel som börjar sätta sig lite, summerar Gradin inledningen av säsongen.


Modo och Mattias Karlin startar om med hemmamatch mot Västerås på tisdagskvällen. Ett topp sex-möte i Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån.


– Jag hoppas att vi kan studsa tillbaka nu efter uppehållet och komma åter till det spelet som jag tycker gjorde oss ganska framgångsrika innan den sista matchen. Jag tror att den sista är en mental historia. Jag hoppas det.


Men det är klart att 5–2 och 1–8 mot Björklöven hänger kvar i minnet ett tag till.


– De var inte riktigt bra i den första och vi gör en urladdning. Sedan tror jag inte att vi var riktigt var beredda på ”världskrig” dagen efter, vilket jag inte riktigt förstår, men det är väl lite så vi analyserar det i alla fall.


Modo var nära att knipa poäng av serieledande HV71, men föll med 3–2 på hemmais i slutminuten. HV 71 har ryckt åt sig en åttapoängsledning i Hockeyallsvenskan.


Är HV så mycket bättre?


– Jag tycker att de har ett ganska komplett lag för att vara Hockeyallsvenskan. Det tycker jag om jag ska vara ärlig. Men jag som dem mot Björklöven borta, när Björklöven vann, och de är inte oslagbara. Sedan brukar tabellen sällan ljuga och inte poängen heller. Det är klart att de är det bästa laget i Hockeyallsvenskan, säger Henrik Gradin.


Långt kvar ändå?


– Det är ju det. Nog tror jag att HV kommer att vinna serien. Det tvivlar jag inte på. Men sedan är det ett slutspel som ska spelas och då är det nya förutsättningar helt plötsligt. Då är pressen helt på dem. Men helt klart är det ett riktigt bra hockeylag.


Modo har under hösten fixat till lagbygget en del genom att värva in den finländske målvakten Henrik Tikkanen och Brynäsforwarden Daniel Mannberg, samt att man förlängt kontrakten med backen David Bernhardt och forwarden Mikkel Aagard.


– Vi håller på med några till och det känns bra. Vi är jätteglada att vi kunde knyta till oss Bernhardt och Mikkel. Sedan är det klart att när du spelar i allsvenskan kan det bli problem i och med att SHL-lagen kan plocka upp dem i alla fall. Det tror jag ska lösa sig.


LÄS MERHockeyallsvenskans miss – tog speluppehåll fel vecka: "Helt absurt"


Både Sam Vigneault och Riley Woods har varit fina förstärkningar för Modo den här säsongen. De liksom lagkaptenen Daniel Sylwander har utgående kontrakt och Modo skulle vilja behålla dem.


– Vi tittar på de flesta här. Det gäller även utlänningarna. Vi är jättenöjda med det vi ser. Det är nog de flesta vi tittar på här för att sy ihop det på ett bra sätt, säger Henrik Gradin, som själv har ett treårskontrakt som sportchef för Modo.


– Om man ska komma in i det och kanske ha en chans att förändra någonting så tror jag att du måste ha de åren.


Vid sidan om Modojobbet har Gradin ett kontrakt med NHL-klubben Colorado som scout i ett plus ett år.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)