HockeyNews
PLUS

Otäck skada för Frölundas Max Friberg – matchen mot Malmö avbröts

(21112) Max Friberg
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 4 november 2021

FacebookXWhatsApp

Frölundas Tre Kronor-forward Max Friberg träffades olyckligt av en skridsko över benet i mötet med Malmö och började blöda kraftigt.

Den första perioden avbröts därför 18 sekunder i förtid.

ANNONS


Det var läskiga bilder från en så gott som fullsatt Scandinavium där Frölundaforwarden Max Friberg skadades i slutet av den första perioden.

ANNONS


I en närkamp i sarghörnet föll han till isen och skrek rakt ut av smärta efter en tilltrasslad situation med Malmöbacken Markus Lauridsen. Exakt vad som hände var svårt att se, men det finns bilder från Bildbyrån där man ser att han har fått höger ben uppskuret.


ANNONS

– Jag såg inte situationen, men det var en massa blod. Otäckt, säger Frölundabacken Filip Johansson till C More utan att ha uppfattat vad det var som hände i skadeögonblicket.


ANNONS

En blödande Max Friberg får hjälp till Frölundas omklädningsrum i matchen mot Malmö. Foto: Bildbyrån.


Max Friberg fick hjälp av isen av Malmöbacken Oliver Lauridsen. Han hade sedan bråttom ut till omklädningsrummet för att få vård. Den formstarke VM-forwarden är uttagen i Tre Kronors lag till Karjalaturneringen.

ANNONS



LÄS MERMoras klubbdirektör om det känsliga lånet till Leksand: "Slog helt fel"


Frölunda meddelade senare att läget är stabilt kring Friberg, att blödningen stoppades, och att han är förd till sjukhus. 


Frölunda vann den kampfyllda matchen mot Malmö med 1–0 efter ett powerplaymål i början av den tredje perioden av tjecken Michael Spacek.


PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln