HockeyNews
PLUS

Warg om uppbrottet från Örebro – går direkt in i Djurgårdens lag

(21071) Stefan Warg/Djurgården
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 1 november 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Stefan Warg var på väg att bli kontraktslös, enligt uppgift till HockeyNews.se, och lämnade Örebro i förtid.

– Vi hade en dialog om den biten, men inget som var klart åt något håll, säger Warg.

I Djurgården blir han en välkommen förstärkning på backsidan.


Under söndagen blev det officiellt att Örebrobacken Stefan Warg lämnar klubben trots att han är lagkapten.


Istiden har krympt från 18 minuter förra säsongen till knappt 14 minuter den här hösten.


Enligt uppgift till HockeyNews.se är en av orsakerna till att Stefan Warg, 31, lämnar Örebro redan är att han inte kommer att erbjudas något nytt kontrakt inför kommande säsong.


– Vad ska man säga? Man är ibland i olika faser i karriären. Jag fyller 32 under den här säsongen och kände väl kanske att det var tid för mig att ta ett annat steg än att vara kvar i Örebro, säger Warg om skilsmässan med klubben.


– Som sagt, vi hade en dialog om den biten, men inget som var klart åt något håll.


Stefan Warg var en av Örebros bästa spelare i SM-slutspelet i våras och har nu blivit sjundeback. Det är han förstås inte helt nöjd med.


– Alla vill spela. Det är väl det jag har att säga om det, säger Warg.


– Jag fick en väldigt stor roll som kapten i Örebro och jag är väldigt stolt över den perioden där jag tycker att jag har varit med om att ha tagit Örebro till där de är idag. Jag stänger den boken nu och fokuserar på att vara här nu.



På måndagen tränade Stefan Warg med sin nya klubb Djurgården och han parades ihop med Linus Arnesson, som han tidigare spelat med i Örebro.


Djurgården har hopp om att någon av Marc-André Gragnani, Marcus Högström och Tom Nilsson ska kunna spela mot Färjestad. De tränade på is på måndagen.


– Jag tror inte att vi har något svar förrän imorgon, säger Djurgårdscoachen Nichlas Falk.


Centern Peter Holland saknades på grund av sjukdom.


Stefan Warg ser fram emot att få en nystart i Djurgården.


– Det är rätt skönt att vara här på plats direkt och sätta igång med en trematchersvecka, tycker jag. Då hinner man inte fundera så mycket. Jag vet varför jag är här och varför man har tagit hit mig. Det är inte så komplicerat för min del, säger Warg.


Han betonar att han och Örebro inte är osams.


– Vi är inte oense och det här är inget uppbrott som är irriterat utan jag kände att det var den vägen jag ville gå, säger Warg.


Han utvecklar:


– Man pratar om saker och ting och ibland kommer man fram till att man kanske vill göra en förändring och så vidare. Som sagt, vi har kommit fram till det här beslutet att de är okej med att jag lämnar och jag är okej med att lämna. Jag fokuserar på att vara här nu och tycker att det ska bli skitkul. Jag känner några grabbar sedan tidigare och har hört väldigt mycket bra om gruppen och tror väldigt starkt på att den här starten är inget som kommer att hålla i sig. Det här är bara en tidsfråga när det börjar vända.


Så sent som för en dryg vecka sedan, den 23 oktober, spelade Stefan Warg för Örebro mot Djurgården. Nu är han klar för Djurgården. Foto: Bildbyrån.


Förutom Linus Arnesson har Stefan Warg varit lagkamrat med Ludvig Rensfeldt och Rhett Rakhshani (i Malmö).


Nichlas Falk ser fram emot att få in högerskytten Stefan Warg i ett skadedrabbat Djurgården.


– Han ska komma in med sin rutin och sitt sätt att spela och vara rejäl. Vi får de muskler vi behöver i försvarszonen framför allt. Som den sorts back han är så ska han hålla rent framför vår kasse. Han har varit med länge och vet exakt vad det handlar om, säger Falk.


LÄS MERÖrebros besked – centerstjärnan blir ny lagkapten: "Naturlig ledare"


Stefan Warg gillar att få ett stort ansvar direkt.


– Det är därför jag blev extremt motiverad att komma till Djurgården. Jag har kollat lite matcher och ser hur man ska passa in. Vad behöver de? Vad saknas lite grann? Jag har pratat med några spelare som är här och fått presenterat av Djurgården vad de tänker och då kändes det som en jättebra utmaning för mig att ta mig an. Jag är bara jätteglad att vi hittade en lösning på att jag är här, säger Stefan Warg.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)