HockeyNews
PLUS

Örebros besked – centerstjärnan blir ny lagkapten: "Naturlig ledare"

(21069) Rodrigo Abols
Bildbyrån

Publicerad: 1 november 2021

FacebookXWhatsApp

Örebro Hockey behövde en ny lagkapten efter att Stefan Warg lämnat.
Nu står det klart att Rodrigo Abols tar över rollen.
– Rodrigo går in på sin fjärde säsongen i Örebro Hockey och har under dessa år vuxit ut till en naturlig ledare, säger tränaren Niklas Eriksson till klubbens hemsida.


Under söndagen stod det först klart att Örebro Hockeys lagkapten Stefan Warg och klubben valt att gå skilda vägar, och kort senare presenterades Warg av SHL-rivalen Djurgården.

Wargs avsked innebar i samma veva att Örebro stod utan lagkapten.

Men nu är den platsen fylld igen.

Under måndagsförmiddagen meddelade nämligen klubben att Rodrigo Abols tar över rollen som lagkapten för klubbens representationslag.

– Rodrigo går in på sin fjärde säsongen i Örebro Hockey och har under dessa år vuxit ut till en naturlig ledare. Starten på den här säsongen är inget undantag. På isen står Rod för ett tydligt ledarskap och med sitt spel över hela isen är han en viktig spelare för oss. Rod är bara 25 år men väldigt mogen, har sunda värderingar samt att han kan framföra sina tankar och åsikter på ett bra sätt. Vi ser Rod som en viktig spelare över tid och vi tror att han kommer växa ytterligare med den här uppgiften, säger Niklas Eriksson till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!