17-åringens första SHL-mål räckte inte för DIF: "Det är handling som gäller nu"


30 oktober 2021

17-årige Liam Öhgrens första SHL-mål i karriären väckte Djurgården som tog över matchen och gick från 2–0 till 2–2 i mittperioden.

Men i tredje akten avgjorde Samuel Johannesson och Rögle har nu vunnit fem raka matcher hemma i Catena Arena.

– Det gäller att tävla bättre och vara redo. Vi kan inte prata om det mer nu utan det är handling som gäller, säger Djurgårdstränaren Mikael Aaro till C More.


Djurgården kom ut svagt i den första perioden på bortaplan i Ängelholm.

Hemmalaget fick kontrollera spelet, skjuta 17 skott mot Niklas Svedberg i kassen och efter 20 minuter hade man dessutom skaffat sig en tvåmålsledning.

LÄS MER: Leksand såg till att Timrå inkasserade tionde raka förlusten

Rögle ångade på mot sin femte raka seger på hemmaplan men det skulle krävas mer efter att gästerna vaknat till liv i mittperioden – och det efter att 17-årige Liam Öhgren snappat upp pucken och tagit den köksvägen runt kassen och fixat reduceringen med sitt första SHL-mål i karriären.

När Filip Cederqvist kvitterade till 2–2 i slutminuterna av andra perioden hade Djurgården hugg på allvar.

– I första står vi och tittar på. I andra vinner vi dueller och är mer inne i situationerna och vi åker skridskor. Vi hade bättre mittzonspress och kom enklare till spelvädningar. Hela energin är betydligt bättre i andra perioden, säger Djurgårdens tränare Mikael Aaro till C More.

I tredje perioden blev Samuel Johannesson matchvinnare när han hittat rätt med backskott i offensiv zon och för Djurgården blev det ytterligare en tung förlust.

Djurgården och Timrå ligger sist i tabellen.

Rögle–Djurgården 3–2 (2–0, 0–2, 1–0)

Mål, Rögle: Ludvig Larsson, Adam Enström, Samuel Johanesson.

DIF: Liam Öhgren, Filip Cederqvist.

Skott: 30–29 (17–6, 5–15, 8–8)