NHL-svenskens succélördag – Gjorde hattrick och blev historisk

(19363) Elias Lindholm

Publicerad: 23 oktober 2021

Elias Lindholm har haft en stark start på säsongen och han fortsatte på den banan borta mot Washington Capitals under lördagskvällen.

Elias Lindholm och hans Flames hade rest till USA:s huvudstad för att möta Alexander Ovetjkin och hans Washington Capitals.

Det var dock inte Ovi som glänste utan det var Elias Lindholm som stal showen.

Först snärtade han in 2–0 till Calgary från toppen av ena tekningscirkeln och det gjorde att Lindholm är den enda spelaren i Calgary's historia, tillsammans med Eric Roberts, som har gjort minst ett mål i sina fyra första matcher för säsongen.

Det kom i numerärt underläge efter att Lindholm forecheckat och enkelt flyttat på John Carlson när han drällde i egen zon, efter det tog Lindholm pucken lugnt förbi målvakten och sprätte upp pucken i nättaket.

Det innebar 3–0 till Calgary och de såg ut att enkelt ta en seger på bortaplan.

Men Washington fick in två mål i den tredje perioden och med mindre än två minuter kvar kunde Alexander Ovetjkin sätta dit kvitteringen.

Matchen gick till förlängning och där avgjordes den av Elias Lindholm efter en fin framspelning från Johnny Gaudreau.

Ett hattrick för Lindholm som startat säsongen starkt med sex mål på fyra matcher. Det innebär att han leder NHL:s skytteliga tillsammans med Anze Kopitar och en viss Connor McDavid.