HockeyNews
PLUS

DIF:s sportchef i Schweiz: "Ser över aktuell situation med lagbygget"

(20970) Joakim Eriksson Djurgården
Mattias Ek/HockeyNews.se/Bildbyrån

Publicerad: 22 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården har skadebekymmer och går tungt i SHL.

Under helgen är sportchefen Joakim Eriksson i Schweiz för att, enligt uppgift, titta efter tänkbara förstärkningar.


Hemma på Hovet har Djurgården inte tagit en enda trepoängare i SHL på hela hösten. Stockholmslaget har fixat en tvåpoängsvinst mot Brynäs och i övrigt har det blivit sex förluster inklusive 2–3 mot Oskarshamn under torsdagen.


Samtidigt har skadorna ställt till det för Djurgården.


Backen Marcus Högström har varit borta sedan hemmamötet med Rögle den 7 oktober och han har missat de senaste fem matcherna. Högström tränar på is, men det är oklart när han kan vara tillbaka i spel.


Backkollegan Tom Nilsson blev skadad på nedre delen av kroppen i slutet mot Timrå förra lördagen och enligt rapporterna tros han inte vara tillbaka i spel förrän efter landslagsuppehållet i november.


Det gör att Nilsson troligen missar ytterligare sex SHL-matcher.


Även forwardsduon Sebastian Strandberg och Linus Videll missar lördagens match mot Örebro, på grund av skadekänningar.


Det finns en chans att någon av dem spelar i nästa vecka då Djurgården möter Frölunda och Rögle på bortaplan på torsdag respektive lördag.


Paul Carey tränade inte på is på fredagen, men ska kunna spela på lördagen mot Örebro.


Den NHL-meriterade centern Peter Holland har avtjänat två matcher på sin fyra matcher långa avstängning efter 6–4-förlusten mot Luleå.


– Det som vi hade (mot Oskarshamn) har vi imorgon också. Sedan hoppas vi att de flesta kan hoppa in och kanske inte vara i hundraprocentigt skick, men sakta jobba sig in i det, säger Djurgårdens assisterande coach Nichlas Falk till HockeyNews.se.


Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson befinner sig i Schweiz där han ska vara från fredag till söndag för att se om det går att förstärka laget som är nästjumbo i SHL.


– Jag är på plats på European Hockeyclubs konvent, säger Eriksson till HockeyNews.se.


Han säger också:


– Vi ser givetvis över aktuell situation med lagbygget, men det är inte syftet med denna resa.


I den schweiziska ligan spelar även ex-djurgårdarna Daniel Brodin (Fribourg-Gottéron) och Marcus Krüger (ZSC Lions) som sedan länge finns på Djurgårdens önskelista.


– Jag är också här för att bygga vidare på relationer inför nästa säsong, säger Joakim Eriksson.



För Djurgården spelade Marc-André Gragnani sin första match för säsongen mot Oskarshamn.


– Jag önskar att vi hade vunnet. Jag tycker att vi gjorde en bra match. Det var de första fem-tio minuterna (som inte var bra), säger han till HockeyNews.se.


NHL-meriterade Gragnani, 34, kom in i Djurgården i februari förra säsongen efter att inte ha spelat en enda match på nästan ett år. Han gjorde poäng då i alla sina fem SHL-matcher.


LÄS MERDebutanterna en strimma ljus i Djurgårdens SHL-mörker: "Var askul"


Mot Oskarshamn spelade han över 23 minuter och var inne på Djurgårdens båda mål framåt i 3–2-förlusten.


– Personligen kändes det ganska bra. Det var första matchen för säsongen, första matchen på över sex månader. Jag ser fram emot att spela igen imorgon, säger Gragnani.


Marc-André Gragnani gjorde comeback i Djurgården mot Oskarshamn. Det var hans första match sedan i mars. Foto: Bildbyrån.


Gragnani har gjort poäng i samtliga sina sex SHL-matcher i Djurgården (2 + 4) och hade en assist mot Oskarshamn.


– Det bryr jag mig inte om egentligen. Jag vill vinna. Jag vill hjälpa det här laget till en så bra säsong som möjligt och göra ett bra slutspel.


Djurgården får då rycka upp sig rejält. Åtta poäng på tolv matcher gör att laget är näst sist.


Laget har startat svagt i de tre senaste SHL-matcherna och hamnat i målmässiga underlägen. Mot Oskarshamn var det tidigt 0–2.


– Det är som alla ser. Starten är inte bra och det blir rörigt. Det blir som en härdsmälta, typ. Vi börjar göra varandras jobb och tappar positioner. Det kanske låter löjligt, men det är ju i ivern att få det bra. Ibland behöver man backar tillbaka lite och kanske göra det ännu enklare. Kanske där i starten och få ner ännu fler puckar på motståndarna än att det blir så att vi blir nedtryckta i egen zon. Vi vill vända på den steken, säger Nichlas Falk.


– Efter det att de gör 2–0 tycker jag att vi tar oss mer och mer och i tredje perioden gör vi en riktig push och får 2–1-målet. Som det ser ut lite den här säsongen så blir de här tråkiga jävla uddamålsförlusterna.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)