HV71 tog revansch efter förlusten senast – körde över SSK på hemmaplan


20 oktober 2021

HV71 sköt 52 skott senast – men föll för första gången den här säsongen.

I kväll tog nykomlingarna en ordentlig revansch på hemmaplan mot Södertälje.

– Vi är effektiva och har en helt annan attackmentalitet, säger HV71-tränaren Tommy Samuelsson till C More.


Södertälje med en skadedrabbad backsida kunde aldrig hota HV71 i Jönköping.

Nykomlingarna sköt 52 skott på bortaplan i Umeå i fredags men inkasserade trots det säsongens första förlust i mötet med Björklöven.

I kväll tog HV71 revansch.

Tommi Huhtala som blev tvåmålsskytt i sin debut för HV71 stod för två nya mål i kväll och när lagkaptenen Simon Önerud noterades för sitt femte mål för säsongen i andra perioden kändes matchen definitivt avgjord.

– Första perioden är riktigt bra. Vi är effektiva och har en annan attackmentalitet och vi försöker ställa frågor och utmana dom. I andra drar vi på oss utvisningar och det blir en jämnare period och i tredje perioden spelar vi av det på ett bra sätt, säger HV71:s tränare Tommy Samuelsson till C More.

LÄS MERToppkedjan med Raymond splittras – stjärnan vägrar vaccin

HV71 har fortfarande inte släppt in ett mål i boxlay den här säsongen och mot Södertälje höll det starka spelet i sig i den spelformen.

– De som spelar boxplay sätter en enorm stolthet i att gå från isen utan att få ett baklängesmål. SSK är ruggigt bra för i powerplay och vi får kriga som satan för att hålla rent där, säger Samuelsson till C More.

Södertäljeduon Colin Smith och Tobias Lindberg drog på sig tvåminutersutvisningar samtidigt i tredje perioden och då kunde Fredrik Forsberg dundra in sitt fjärde mål för säsongen och fastställa slutresultatet till 5–0.

– Det går fort där ute och vi är inte med från start. Innan matchen hade vi pratat om deras sätt att vända spelet men dom kom över oss för många gånger, säger Södertäljes tränare Jörgen Bemström till C More.

HV71 toppar tabellen i Hockeyallsvenskan har är nu uppe i sju segrar på åtta matcher – BIK Karlskoga som skuggar strax bakom åkte på sin tredje förlust för säsongen i kväll på hemmaplan när Tingsryd drog det längsta strået.

HV71–Södertälje 5–0 (3–0, 1–0, 1–0)

Mål: Tommi Huhtala 2, Pontus Netterberg, Simon Önerud, Fredrik Forsberg.

Skott: 27–26 (12–7, 5–10, 10–9)