HockeyNews
PLUS

Gör succé på hemmaplan: "Började snacka med en mental coach"

(20910) Marcus Sylvegård
Henrik Sjöberg / Bildbyrån

Publicerad: 17 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

MALMÖ. Marcus Sylvegård är tillbaka i Malmö – och gör succé.

22-åringen har gjort elva poäng på tio matcher och är redan på god väg mot sin poängmässigt bästa säsong i SHL.

– Förra året började jag snacka med en mental coach och har jobbat med saker utanför isen och jag känner att jag fått extremt bra utdelning av det, säger Sylvegård till HockeyNews.se.


Malmöprofilen Marcus Sylvegård är tillbaka i Skåne den här säsongen efter fjolårets utflykt till Växjö som slutade med att han blev svensk mästare.

Sylvegård stod för 16 poäng (5+11) på 47 matcher för Växjö i fjol och redan nu har han levererat elva poäng (5+6) på tio matcher.

LÄS MERAHL-premiär för Holtz – med oklar framtid: "Vet inte om någon dialog"

Mot Skellefteå i går blev han tvåmålsskytt i matchen och Sylvegård satte även den avgörande straffen som säkrade bonuspoängen till hemmalaget.

– Jag tycker att vi förtjänade tre poäng men spelar vi så här över tid så kommer trepoängarna. Det var mitt första hattrick i SHL så det kändes riktigt kul, säger Sylvegård.

– Vårt boxplay är extremt starkt. Vi får energi av den femminutersutvisningen och vi bygger vidare på det. Jag tycker vi äger matchen i 60 minuter och backarna tar fram pucken bra så vi forwards får energi av det.

Sylvegård blev matchvinnare mot Skellefteå. Foto: Bildbyrån

En av anledningarna bakom succén i vinter är arbetet han lagt ner vid sidan av isen – under fjolåret tog han hjälp utifrån.

– Förra året började jag prata med en mental coach och jobbade utanför isen med Mike (JRM) och jag känner att jag fått extremt bra utdelning av det, säger Sylvegård.

Segern mot Skellefteå i går satte punkt för en tre matcher lång förlustsvit och nu har dessutom Fredrik Händemark gjort sin comeback i Malmö efter fjolåret i Nordamerika och årets säsong som den tidigare kaptenen inledde i den ryska storklubben SKA St Petersburg.

– Han är en ledare som varit här förut och vet vad som krävs. Han har spelat NHL-matcher nu och varit i KHL och är stor och stark på pucken. Han är skön utanför isen så det är bara en tillgång, säger Sylvegård.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)