HockeyNews
PLUS

Efter attacken – så länge stängs Djurgårdsstjärnan av

(20878) Peter Holland
Bildbyrån

Publicerad: 15 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

Peter Holland har fått sin dom.
Centern stängs av i fyra matcher för fighting efter bråket mot Luleå.


Under fredagsmorgonen meddelade SHL att Djurgårdens centervärvning Peter Holland anmälts till disciplinnämnden efter sitt matchstraff i torsdagens match mot Luleå.

Ett matchstraff han fick efter att han hoppat på Luleåbacken Fredrik Styrman i samband med gruff framför Luleåkassen.

Holland utdelade därefter ett antal slag mot huvudet på Styrman, efter att han dragit av Luleåbackens hjälm, innan han även delade ut ett slag när Styrman låg på isen.

Och nu har domen kommit.

Djurgårdsstjärnan stängs av i de fyra kommande matcherna för sitt tilltag och döms till böter om 40 625 kronor.

Som grund till domen fanns bland annat fyra nyckelfaktorer, där två av dem är att "slag utdelas mot huvudet utan handskar efter att hjälmen medvetet ryckts bort från motspelaren och utdelat slag mot en försvarslös spelare" och att Peter Holland bedöms vara den som initierade slagsmålet.

– Jag förstår att det inte är en särskilt bra ursäkt att jag inte kände till reglerna, men jag är också ny i ligan och anlände för bara nio dagar sedan och har inte spelat i en liga där slagsmål gett annat än bara fem minuter. Jag har aldrig haft för avsikt att leta slagsmål, det här hände efter att jag fått en crosschecking efter signal som jag ansåg vara ful, säger Holland i sitt försvar och fortsätter:

– Hade jag vetat hur reglerna var hade jag agerat annorlunda. I allt detta hoppas jag att allt är bra med Fredrik och att han inte är allvarligt skadad.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)