Ratade Djurgårdsbacken klar för Leksand: "Kommer pass bra in"


13 oktober 2021
Tidigare i dag blev det klart att han lämnar Djurgården efter att ha varit petad flera matcher i rad.
Nu är Tobias Ekberg klar för Leksand. 
– Jag har alltid haft som mål att någon gång komma tillbaka till Leksands IF igen, säger Ekberg till klubbens hemsida.

Tobias Ekberg hade en tuff start på säsongen i Djurgården och har fått sett de senaste matcherna från sidan efter att ha blivit petad. Tidigare i dag blev det klart att han och Djurgården brutit kontraktet. 

Nu har Leksand, som haft stora skadeproblem på backsidan, plockat in 27-åringen den här säsongen och nästa för att täcka upp på backsidan. 

– Härligt att Tobias kommer tillbaka till Leksand. I Tobias får vi en spelande back med bra rörlighet och skridskoåkning. Han kommer att passa bra in i vårt sätt att spela, och framförallt hjälpa oss i vårt spel bakifrån. Det känns skönt att vi breddar vår backsida som har varit hårt drabbad av skador. Vi jobbar på att få Tobias spelklar så fort som möjligt, säger general managern Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Kontraktet mellan Leksand och Ekberg sträcker sig över resten av den pågående säsongen samt nästkommande säsong.

På 174 SHL-matcher för Malmö och Djurgården har Ekberg noterats för 55 poäng, men vänder nu alltså hem tillbaka till det Leksand han spelade juniorhockey för.

– Jag har alltid haft som mål att någon gång komma tillbaka till Leksands IF igen, och det känns verkligen jättebra att det blir av nu. Jag har jättefina minnen från min tid i Leksand, och det finns många bekanta ansikten kvar i föreningen än i dag, så jag ser väldigt mycket fram emot att träffa alla - både gamla och nya, säger Ekberg.