SHL-klubbar jagar förstärkning – här är tio lediga namn på marknaden


13 oktober 2021
Flera SHL-klubbar letar efter nyförvärv att förstärka sina lag med. Och på marknaden finns några intressanta namn.
HockeyNews.se:s Alexander Nilsson listar här tio av dem.


Sebastian Wännström, 30 år, forward
Kommentar:
Fick under tisdagen lämna KHL-laget Dinamo Riga efter det att han bara noterats för ett mål på tio matcher. Gjorde dessförinnan 46 poäng, varav 33 mål vilket var flest av alla i finska ligan, på 58 matcher för Ässät under förra säsongen vilket ledde till KHL-kontraktet. Återkomst i Brynäs, som letar en ersättare för Emil Molin? Skattetekniska skäl gör att det nog ändå lutar åt ytterligare en tid utomlands.

Alex Lintuniemi, 26 år, back
Kommentar:
Tidigare andrarunda i NHL-draften som aldrig slog sig in i NHL och den finlandssvenske backen har hållit till i den finska ligan samt KHL de två senaste säsongerna. Debuterade i finska landslaget under förra säsongen, men fick inte förnyat förtroende av Barys Nur-Sultan. Storväxt, 192 centimeter och över 100 kilo, back med ett bra passningsspel. 

Magnus Pääjärvi, 30 år, forward
Kommentar
: Efter tio säsonger utomlands, med spel i NHL, AHL och KHL, är Pääjärvi fortfarande klubblös. Både Malmö- och Timråfansen har drömt om en återkomst i respektive klubb, där Malmö ligger närmast, och frågan är om forwarden är redo att vända hem till SHL igen.

Johan Alm. Foto: Bildbyrån

Johan Alm, 29 år, back
Kommentar: 
Har dragits med skadebekymmer under ett par av de senaste säsongerna och spelade bara tio matcher under förra säsongen. Har rehabiliterat sig från skadan som förstörde förra säsongen och i full form är Alm en stabil defensiv pjäs i SHL. Ryktades till Leksand, men den övergången föll då klubben inte var villiga att erbjuda ett kontrakt över hela säsongen.

Aaron Palushaj, 32 år, forward
Kommentar:
Amerikanen har varit poänggaranti under sina två säsonger i SHL för Brynäs och Örebro och har gjort 65 poäng på 78 matcher i Schweiz de två senaste säsongerna. Har fortfarande inte kritat på för någon ny klubb efter att han fått lämna Davos, och för de klubbar som letar offensiv spets finns det gott om sådant i Palushaj.

Patrick Wiercioch. Foto: Bildbyrån

Patrick Wiercioch, 31 år, back
Kommentar: Anslöt sent till Timrå under förra säsongen och var med om att spela upp laget till högsta serien, men fick därefter inte förnyat förtroende. Har öppnat för att återvända till Europa för en fjärde raka säsong efter spel i KHL, EBEL och nu senast alltså Hockeyallsvenskan. Lång och pucksäker back med offensiv uppsida.

Spencer Abbott, 33 år, forward
Kommentar: Mer av en framspelare än en avslutare, vilket blev tydligt i både Mora och Leksand under hans två säsonger i SHL, men passningsspelet håller å andra sidan väldigt hög klass. Anslöt till Leksand på artistkontrakt när det begav sig i Sverige senast, och kanske blir det så igen? En offensiv kreatör som många lag skulle ha nytta av.

Sami Lepistö. Foto: (c) photo.khl.ru Yaroslav Neelov

Sami Lepistö, 36 år, back
Kommentar:
Den 36-årige backen har meriter i massor, bland annat VM-guld, 176 NHL-matcher, 466 KHL-matcher och tre OS, men fick efter förra säsongen lämna Jokerit. Har nämnts i sammanhang med Luleå som dras med frånvaro på backsidan. En back som kan logga många minuter i alla spelformer.

Jospeh Blandisi, 27 år, forward
Kommentar:
 Ett långskott, men forwarden har gjort det riktigt bra i AHL i flera år nu, men inte lyckats etablera sig i NHL trots försök i fyra olika klubbar och skulle vara en klassvärvning för alla SHL-lag om han bestämmer sig för att flytta till Sverige. Klarar av alla aspekter av spelet bra, där de största styrkorna finns offensivt. Smart och bra näsa för målet. Kan spela både center och ytterforward.

Niclas Andersén, 33 år, back
Kommentar:
Den tidigare Brynäskaptenen fick efter förra säsongen lämna klubben han en gång var kapten i. Har sina absoluta styrkor i det defensiva spelet vilket gör den 33-årige backen ett namn för klubbar som känner att man varit allt för svajiga i egen zon