HockeyNews
PLUS

Djurgården har fem raka förluster – kraven internt allt hårdare

(20810) Ekberg/Andersson/Högström
Bildbyrån

Publicerad: 9 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Tonen skärps i Djurgården.

I mötet med Frölunda var två etablerade spelare petade för andra matchen i rad.


Djurgården kom till mötet med Frölunda med fyra raka förluster i bagaget. Efter matchen mot Rögle i torsdags visade det sig att den erfarne backen Marcus Högström inte kunde spela mot Frölunda.


– Det är en skada. Han är säkert tillbaka inom en snar framtid. Det behöver inte vara någon långbänk, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson till HockeyNews.se.


Samtidigt var både backen Tobias Ekberg och forwarden Linus Andersson petade för andra matchen i följd.


– Ja, det är konkurrensskäl hundra procent, bekräftar Pehrsson utan omsvep.


Mot Frölunda fick den 17-årige backen Calle Odelius göra SHL-debut på bekostnad av Ekberg som blev syndabock i förlusten mot Växjö förra lördagen. Ekberg är utan poäng och står på minus sex i plus/minus på sina fyra matcher.


Forwarden Linus Andersson är också poänglös och den 17-årige forwarden Liam Öhgren går numera före i kön och får gott om speltid i Djurgården.


– När vi tappade (Jacob) Josefson och (Manuel) Ågren tidigt och (Alexander) Holtz och William (Eklund) försvann över (till Nordamerika), det vill säga fyra forwards på tre veckor, då var vi tunna på forwardssidan och kunde inte använda konkurrensen som konsekvensmedel, säger utvecklingschefen Tobias Pehrsson.


Elmer Söderblom gratuleras av Ryan Lasch i Frölundas 4–2-vinst mot Djurgården på Hovet. Foto: Bildbyrån.


Djurgården har i och med 4–2-förlusten mot Frölunda fem raka smällar i SHL.


– Om du är bra får du en belöning och om du är mindre bra får du en bestraffning eller konsekvens i form av mindre istid. Det är ett verktyg som coacherna måste ha i sitt ledarskap, att kunna sända signaler. ”It’s not good enough”. Du kommer inte att spela, därför att… Jag vill se det här av dig och i det skapa en konkurrens och en tävling, säger Tobias Pehrsson.


LÄS MERLagkamraterna: Peter Holland kan lyfta Djurgården: "Smart"


– Nu har vi den möjligheten och kommer att fortsätta att vilja stärka det här laget som gör att coacherna kan använda konsekvenser och spelarna måste förstå att de måste prestera sin bästa hockey för att spela.


Frölunda knep alla tre poängen på Hovet och mycket handlade om den Detroit-draftade forwarden Elmer Söderblom som gjorde både 1–1 i den första perioden och 2–1 i powerplay i den andra perioden, då elegant framspelad av powerplayspecialisten Ryan Lasch.


Söderblom hade även en assist till Theodor Niederbachs 4–2-mål.


Djurgården-Frölunda 2–4 (1–1, 1–1, 0–2)

Mål, Djurgården: Pontus Johansson, Rasmus Bengtsson. Frölunda: Elmer Söderblom, 2, Theodor Niederbach, Nicklas Lasu.

Skott: 27–32 (10–8, 7–6, 10-18)

Publik: 5 538.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)