HockeyNews
PLUS

Lagkamraterna: Peter Holland kan lyfta Djurgården: "Smart"

(20806) Peter Holland/Djurgården
Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Publicerad: 9 oktober 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens lagkapten Linus Videll har spelat mot nye toppcentern Peter Holland i KHL.

Och nu har han fått honom som lagkamrat i Djurgården.

– Han ser inte allt ut att vara den flashigaste, men det är många smarta passningar hela tiden och det öppnar försvaren, säger Videll till HockeyNews.se.


Det blev en tung förlust för Djurgården i Peter Hollands första match i SHL.


Men i 4–1-förlusten mot Rögle, där Holland fick lite drygt 15 minuter på isen, hann han visa en del av sina färdigheter som lovar gott inför fortsättningen.


Djurgårdens lagkapten Linus Videll spelade precis som Peter Holland i KHL den förra säsongen. Videll i Barys Nur-Sultan och Holland i Avtomobilist Jekaterinburg. De har stött på varandra ett antal gånger de senaste två åren.


– Han är en skicklig spelare, en smart center, som kan lösa upp försvar med smarta passningar och hitta rätt ytor. Det tycker jag att han visade även om man kan se att han inte var den piggaste efter att ha flugit hela natten och inte tränat så mycket. Man ser att han har kvaliteter och skicklighet, säger Linus Videll om Peter Holland.


LÄS MERHollands hektiska dygn – Djurgårdens nya toppcenter om SHL-debuten


Djurgårdsbacken Marcus Högströms första intryck av Holland i laget:


– Skicklig. Han kommer att bli ett bra tillskott. Det var kul att se honom. Han kommer att växa.


Efter en flygresa från Toronto till Stockholm via Frankfurt gjorde Peter Holland debut för Djurgården mot Rögle. Foto: Bildbyrån.


På lördagen väntar Frölunda för Djurgården som har fyra raka förluster och som har haft problem att vinna hemma på Hovet.


Mot Rögle gjorde Djurgården en bra första period då det stod 0–0. Sedan kom ett ras i andra perioden och tre Röglemål.


– För egen del är det tur att man har varit här länge. Det är bara att jobba på, det finns inget annat. Klyschigt, men kämpa på dag för dag och bli bättre, säger Marcus Högström.


Linus Videll menar att Djurgården tenderar att bli passivt när laget släpper in mål.


– För att vi ska lyckas på längre sikt kan vi inte bli så nedslagna av några mål. Grejen är, när det står 3–0 har vi egentligen inget att förlora. Då måste vi våga kliva, säger han.


Sa ni det till varandra?


– Nej, det gjorde vi väl inte just där och då. Men jag tror att alla tyckte att det kändes tungt just när det hände. Vi kan inte tycka synd om oss i de lägen utan vi måste köra och fortsätta gnugga på.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!