HockeyNews
PLUS

Skador på Djurgårdens toppspelare öppnar för SHL-debut för 17-åringarna

(20706) Rakhshani/Sörensen/Holland
Bildbyrån/(c) photo.khl.ru Anton Basanyev
ANNONS

Publicerad: 29 september 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgårdens NHL-meriterade nyförvärv Peter Holland är på ingång.

Samtidigt har Stockholmslaget skadeproblem på flera toppspelare och minst en junior ser ut att få göra SHL-debut mot Leksand.

ANNONS


Den tidigare NHL-centern Peter Holland väntas anlända till Stockholm under onsdagen och ska träna med laget så fort utrustningen är fixad.

ANNONS


– Vi kommer att kasta in honom i vår träning direkt så han får komma igång med fystester och se vad han håller för fysiologisk status i både fysträning och isträning så att vi börjar träna honom direkt, säger Djurgårdens utvecklingschef Tobias Pehrsson till HockeyNews.se


ANNONS

Den 30-årige kanadensaren har de senaste två åren spelat i KHL-klubben Avtomobilist Jekaterinburg där han har gjort 79 poäng (29 mål, 50 assist) på 119 matcher.


Enligt Djurgårdens plan ska Holland, som har spelat i NHL för Anaheim, Toronto, Arizona och New York Rangers, vara spelklar till hemmamötet med Rögle den 7 oktober.

ANNONS


– Jocke (Eriksson, sportchefen) jobbar mycket med arbetstillståndet och få klart all formalia så att han blir spelklar. Det återstår att se hur lång tid det tar. Jag vågar faktiskt inte svara på det, men det brukar ta uppemot en vecka, säger Tobias Pehrsson.


ANNONS

LÄS MERBekräftat: NHL-meriterade centern förstärker Djurgården


Djurgården tar emot Leksand på torsdagen inför ett fullsatt Hovet. Och då kommer inte den skadade forwarden Rhett Rakhshani kunna vara med på grund av skada. Rakhshani avbröt matchen mot Malmö förra veckan och har inte tränat med laget sedan dess.

ANNONS


– Han har diverse känningar. Huruvida det är en skada som kommer att ligga i över flera veckor och flera omgångar eller om det bara är en kortare tid och ett par omgångar, det vet vi inte. Det återstår lite grann att se, säger Tobias Pehrsson.


ANNONS

LÄS MERDjurgården säljer ut Hovet för första gången på 22 månader


– Det medicinska teamet har koll på processen och gör ett bra jobb med Rhett för att få honom tillbaka i spel så snabbt som möjligt så får vi se hur lång tid det tar.

ANNONS


Enligt uppgift till HockeyNews.se har Rhett Rakhshani problem med en ljumske.


ANNONS

– Ja, det är någon känning där, säger Pehrsson.


Även San Jose-värvningen Marcus Sörensen har en skada som har gjort att han inte har tränat på is den här veckan.

ANNONS


– Sörensen vet jag inte exakt vad den senaste uppdateringen, mer än att det är lite som Rhett. Vi får se lite grann hur det medicinska teamet jobbar med honom de närmaste dagarna. Förhoppningsvis få tillbaka honom så fort som möjligt. Det ska inte behöva vara någon längre grej. Vi får se hur lång tid det tar, säger Tobias Pehrsson.


ANNONS

Marcus Sörensen är osäker till spel för Djurgården mot Leksand. Foto: Bildbyrån.


ANNONS

Med skadan på Rhett Rakhshani, och troligen också på Marcus Sörensen, finns en eller två platser i laget öppna efter Djurgården sedan tidigare har Jacob Josefson och Manuel Ågren långtidsskadade.


På tisdagen tränade junioren Liam Öhgren, 17, i en kedja med Matt Lorito och Oscar Bjerselius medan junioren Jonathan Lekkerimäki, 17, fanns på Marcus Sörensens plats i en kedja med Sebastian Strandberg och Filip Cederqvist.

ANNONS


– Just nu har vi Liam Öhgren och Jonathan Lekkerimäki som är med på träningen. Det är två olika typer av spelare, berättar Tobias Pehrsson.


ANNONS

Öhgren har gjort fem mål och fem assist på sex matcher i J20 medan Lekkerimäki har öst in åtta mål och fyra assist på sex matcher.


Pehrsson beskriver 17-åringarna:

ANNONS


– Liam Öhgren är ju mer fartfylld, kraftfull och stark powerforward, men med ett bra spel. Jonathan Lekkerimäki är en mer spelskicklig och kreativ forward, men med ett vasst målskytte. De är så tillvida väldigt olika, men det är två väldigt duktiga hockeyspelare som har gjort stora avtryck på kort tid i J20-serien i Sverige trots att de är två år yngre än de flesta. Det är två stora talanger.


ANNONS

Liam Öhgren, 17, kan komma att göra SHL-debut för Djurgården mot Leksand. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.


ANNONS

Tobias Pehrsson inför Leksandsmatchen:


– Sedan har vi fler juniorer som finns med underifrån. Några har varit sjuka, några har varit skadade, så det är mycket forwards underifrån som vi har provat både under försäsongen och just nu är det Jonathan och Liam som är med. Vi får se om de spelar mot Leksand och även i helgen mot Växjö borta. Jag tror ju att en av dem får spela som det ser ut i alla fall.

ANNONS


Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln