HockeyNews
PLUS

Strandberg tror på lyft för Djurgården och kemi med Sörensen

(20676) Sebastian Strandberg/DIF/Djurgården
Jesper Zerman/Bildbyrån

Publicerad: 26 september 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Skadestrulet ledde till att Sebastian Strandberg tvingades till operation i somras.

Både han och nya kedjekamraten Marcus Sörensen har haft en kort startsträcka in i säsongen med Djurgården.

– Vi behöver köra in oss och jag är inte orolig någonstans att vi inte kommer att göra det. Det kommer att bli bra, säger Strandberg till HockeyNews.se.


Landslagsmeriterade Sebastian Strandberg missade en tredjedel av förra säsongen på grund av ljumskproblem.


Under sommaren kom han och Djurgårdens medicinska team fram till att ljumskbråcket behövde åtgärdas genom en operation.


Det har hämmat den 29-årige smålänningen i förberedelserna inför den här SHL-säsongen.


– Jag spelade ju bara en match på försäsongen så det blir lite, inte försäsong, men att hitta rätt och komma igång. Jobba mig in i det. Jag är inte nöjd med hur jag har spelat hittills. Samtidigt kan jag inte ha för stor press och för stor tanke om hur det ska se ut för mig nu efter en lång rehab, säger Strandberg.


Han kör hårt på träningarna på Hovet och han matchas flitigt av nye coachen Barry Smith och ligger på över 18 minuter per match. Precis som han är van vid.


Men till skillnad från tidigare säsonger har Strandberg som sagt haft ett större hinder att passera den här gången.


– Många kanske är inne på sin tionde eller tolfte match redan och jag försöker lägga ner jobbet och göra det hyfsat enkelt för mig. Jag tycker att det känns bra, kroppen känns bra och det är kul att lira.


– Så har man lite nya kompisar runt sig och omkring sig som man ska lära känna också.


Sebastian Strandberg använder varje träning för att jobba sig tillbaka i toppform i Djurgården efter sin operation. Foto: Mattias Ek/HockeyNews.se.


Sebastian Strandberg har parats ihop med San Jose-värvningen Marcus Sörensen och de har spelat ihop i de fyra matcherna i SHL. Däremot har den tredje länken i kedjan skiftat mellan Paul Carey, Linus Videll och mot Malmö var det Filip Cederqvist.


Då gjorde Strandberg sitt första mål för säsongen i en match som slutade med en 3–2-förlust.


– Vi har skiftat runt lite på ena kanten, men jag och ”Sören” har suttit ihop. ”Sören” är en fantastisk hockeyspelare. Bra fart och kan göra allt där ute. Han kan spela fysiskt och han kan spela med pucken och han kan göra mål och han kan passa fram. Det är skitkul att spela med honom, men så är det som med alla andra att det tar lite tid att lära känna varandra, säger Strandberg.


– Vi försöker köra så mycket som möjligt ihop på träningarna. Alla övningar som går så ska det nog kunna utvecklas till något bra. Det tror jag verkligen. Jag brukar ändå kunna anpassa mig till dem jag spelar med. Skitkul.


Djurgården har haft svårt att spela konsekvent i 60 minuter och varken mot Brynäs (3–2-vinst på övertid) eller mot Malmö (3–2-förlust) har prestationen övertygat sett till hela matcherna.


– Vi är inte nöjda med hur vi har spelat med i matcherna och det är samma sak för ”Sören”. Han kom in och vad gjorde han? Tre träningar med laget innan vi drog igång, och noll matcher, säger Sebastian Strandberg.


– Vi behöver köra in oss och jag är inte orolig någonstans att vi inte kommer att göra det. Det kommer att bli bra.


Ljumskbråcket ska vara åtgärdat och under kontroll.


– Det återstår att se. Förhoppningsvis ska man bli kvitt sina problem. Det visste man inte när man gick in i förra säsongen heller och det visste jag inte förrän i somras, vilken nivå det var på. Det var egentligen positivt, att försöka rätta till det. Förhoppningsvis ska det hålla ihop. Det är därför man gör en operation.


LÄS MERBackklippans förändring – Tom Nilsson kan bli offensivt hot för DIF


Ljumskbråck kan vara en lurig skada. Strandberg fick stora problem i januari, samtidigt som Djurgården tappade sin lagkapten Jacob Josefson och under lång tid saknades de två toppcentrarna.


Strandberg har fått ett nät inopererat för att ge stadga.


– Man får lite extra hjälp. Lite armering säger de så fint. Det ska väl hjälpa till. Men det kan man inte bara förlita sig på utan man får lägga ner lite arbete själv också, säger han.


– Hittills har det känts bra. Det är klart, det blev mitt i sommaren och jag hamnade efter lite i den fysiska biten. Vi har tagit det lugnt. Vi har inte haft någon stress. Det är klart att jag hade velat vara med från första början och vem vet, det kanske jag hade kunnat vara. Men vi tog den tid som behövdes och peppar peppar, förhoppningsvis håller det ihop.


Spelmässigt behöver Djurgården också hitta någon form av armering.


– Det har varit väldigt upp och ner. Trevande. Egentligen i alla matcher. Vi har lite att jobba på, men så är det ju. Det är många nya spelare. Nya coacher. Nya spelsystem. Allt ska sätta sig och vi ska lära känna varandra, säger Strandberg.


LÄS MERBekräftat: NHL-meriterade centern förstärker Djurgården


– Vi är väl i en process som de flesta lagen, men den ska gå framåt och uppåt. Man behöver inte vara orolig än.


Inom kort får Djurgården in den tidigare NHL-centern Peter Holland som ersättare för långtidsskadade Jacob Josefson och Holland väntas vara spelklar till mötet med Rögle den 7 oktober på Hovet.


Veckan efter anländer backen Marc-André Gragnani och han tros spela i slutet av oktober.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!