HockeyNews
PLUS

Djurgårdens nya kapten om SHL-starten: "Vi ligger nog lite efter"

(20597) Linus Videll/Djurgården
Emma Wallskog/Bildbyrån

Publicerad: 16 september 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Linus Videll har fått kliva in som lagkapten istället för långtidsskadade Jacob Josefson. Djurgården har på många sätt haft en svår väg fram till SHL-starten.

– Jag tror nog att vi i våra förberedelser ligger lite efter, säger Videll till HockeyNews.se.


Det blev förlust med 5–2 hemma på Hovet i SHL-premiären mot Skellefteå och Djurgården visade brister i framför allt försvarsspelet.


Inför mötet med Linköping på torsdagen har Djurgården gått igenom felen från premiärförlusten och ska försöka rätta till dem.


Om det blir flera förluster i rad i starten finns det en risk för att smyger sig in en stress i de resultatmässigt utsatta SHL-lagen.


– Jag tycker att det är onödigt att stressa upp sig. Nu har vi torskat en och jag tycker inte att vi känns stressade. Vi vet vad vi gjorde fel och vad vi ska göra för att rätta till det och gå vidare. Och sedan ska vi förbättra annat också, säger erfarne Djurgårdsforwarden Linus Videll till HockeyNews.se.


Den 36-årige stockholmaren är tillbaka i sin moderklubb och har fått kliva fram och ta över som lagkapten sedan Jacob Josefson drabbats av symptom efter en hjärnskakning förra säsongen och han blir borta på obestämd tid.


Videll är lugnet personifierad. En premiärförlust råkar ju hälften av alla lag i SHL ut för…


– Lag kommer att förlora matcher. Man ska inte stressa upp sig om man har någon i början utan det är en process och det handlar om att bli bättre hela tiden. Sedan ska man inte ta det med ro, att vi bara kan förlora, utan det är så klart att alla i laget är skitsura att vi torskade, men det är en annan sak än att stressa upp sig, menar Linus Videll.


I lördags spelade Linus Videll sin första SHL-match i sin moderklubb Djurgården. Nu jagar han första målet – och segern. Foto: Bildbyrån.


Djurgården har bytt tränarstab inför den här säsongen. Fyra av de sex spelarna i toppkedjorna är nya och Sebastian Strandberg, Marcus Sörensen och Matt Lorito har max spelat en av de sex träningsmatcherna.


Det har påverkat Djurgårdens förberedelser inför SHL-säsongen.


– Jag skulle vilja säga att vi är på 70-80 procent i vår process. Men jag tror att fler lag som kanske har samma coach (som förra säsongen) eller ännu fler spelare (kvar) och kanske även har haft fler spelare med under hela försäsongen är på 85-90-95 procent där omkring. Jag tror nog att vi i våra förberedelser ligger lite efter, säger Linus Videll.


LÄS MERDjurgårdens väg till ny lagkapten – så kan laget se ut i premiären


Han fortsätter:


– I och med som jag sade, det är ny tränare, många nya spelare, spelare som har varit skadade på försäsongen. Det lag vi mönstrade i seriepremiären hade vi inte mönstrat i någon träningsmatch. Jag vet inte om det är något annat lag som har det så, men jag tvivlar på det.


Linus Videll är ärlig och rak och han säger sällan något som inte är välgrundat.


Att få vara lagkapten i Djurgården är något alldeles extra.


– Det är jättekul att få ha den äran. Det är inte så många som har varit lagkaptener i Djurgården, även om det har bytts mer de sista åren, säger Videll och syftar på Josefson och Andreas Engqvist.


– Jag måste kanske lägga mer energi på laget, men det kan också ge mer energi många gånger. Det är ju inte bara jag heller, vi har några assisterande och vi har en ledarskapsgrupp där det är ytterligare några med, så det är ändå en stor del av laget som vi försöker involvera. Det ska inte bara vara jag även om jag kanske ska försöka ta lite mer ansvar än andra.


I matchen mot LHC ser Djurgården ut att starta som man avslutade mot Skellefteå i lördags.


LÄS MERDjurgården kastar om inför mötet med Linköping: "Puckskickliga"


Linus Videll har tränat i en kedja med Sebastian Strandberg och Marcus Sörensen.


– Det är två skickliga spelare som jag spelar med, ”Basse” (Strandberg) och Marcus Sörensen. Det tror jag kan bli riktigt bra. Sedan gäller det att lära känna varandra också. Hitta varandra på isen. Det är inte bara att sätta ihop tre skickliga spelare och så funkar det. Ibland tar det någon match också innan man lär sig åkvägar och mönster, säger Videll.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)