Björn Hellkvists drag – mörkar möjliga förändringar mot Rögle


15 september 2021

Leksand hoppas ha tillbaka både Oskar Lang och Max Veronneau i spel mot Rögle. Och då kan Justin Kloos flyttas in som center mellan dem.

– Vi har en centersida där vi är ganska välklädda. Någon gång kommer jag att matcha honom som center för att se, säger Leksandstränaren Björn Hellkvist till HockeyNews.se.I Champions Hockey League har Leksand fyra raka segrar och är klart för slutspel trots att två matcher av gruppspelet återstår.


I SHL blev det däremot förlust i premiären hemma mot Malmö med 4–3. Då tvingades Leksand klara sig utan Oskar Lang och Max Veronneau, som har rapporterats råka ut för hjärnskakning i CHL borta mot Trinec.


De väntas vara tillbaka mot Rögle på torsdagen om det inte blir något bakslag.


– De har varit jätteduktiga, superviktiga spelare för oss i CHL, absolut. Det är klart att det var en liten smäll för oss att de inte kunde vara med i premiären, säger Leksandscoachen Björn Hellkvist till HockeyNews.se.


LÄS MERTimråtränaren om försvarsspelet: "Där kommer det att bli lite annat"


– Vi tar ut laget imorgon så vi får helt enkelt se om någon eller båda är med. De är fortfarande under utvärdering med den typ av skador de har haft.


Leksandstränaren Björn Hellkvist är medvetet hemlighetsfull för att inte bjuda Rögle på något.


– Jag går inte ut med någonting. Vill Cameron Abbott scouta oss då får han göra det själv. Då ska inte han läsa det i HockeyNews, säger Hellkvist bestämt.


Enligt Hockeypuls tränade Leksand på onsdagen med en kedja där Justin Kloos till skillnad från i premiären mot Malmö spelade center.


Och han gjorde det med Lang och Veronneau vid sin sida. Inför säsongen har Björn Hellkvist berättat att han ser Justin Kloos som en center i Leksand.


– Vi har en centersida där vi är ganska välklädda. Någon gång kommer jag att matcha honom som center för att se. Han har en spelstil som passar i svensk ishockey som center tycker jag. Han har enormt hög arbetskapacitet, är väldigt ansvarstagande och har en väldigt ödmjuk och oegoistisk spelstil, berömmer Björn Hellkvist.


Carter Ashton, Justin Kloos och Mikael Ruohomaa jublar över ett Leksandsmål i SHL-premiären mot Malmö. Foto: Bildbyrån.


– Jag är full av beundran över hur han har sett ut hittills och han var väl en av få spelare i vårt lag som kom upp i den nivå man kan begära i premiären. Det var väldigt väldigt glädjande och det har varit kul att se honom hela försäsongen. Han startade bra och har blivit bättre och bättre. Han var vår klarast skinande spelare i första matchen.


LÄS MERLeksands avslöjande om uttåget – och så ska Hrivik ersättas


Enligt Hockeypuls kan det bli en kedja med Carter Camper och Carter Ashton med Mikael Ruohomaa som center.


Och en kedja där Nils Åman centrar lagkaptenen Patrik Zackrisson och Emil Heineman.


– Både ”Zacke” och Åman kan gå på en kant och gör det bra. Det är ingenting som är hugget i steg på något sätt, säger Hellkvist till HockeyNews.se.


Fjärdekedjan med Fredrik Forsberg, Jon Knuts och Martin Karlsson ser ut att bli intakt.