HockeyNews
PLUS

Luleå ger besked om opererade Lassinantti – så ser planen ut

(12707) Joel Lassinantti/Luleå
Simon Eliasson/Bildbyrån

Publicerad: 13 september 2021

FacebookXWhatsApp

Luleå vann SHL-premiären, men tvingades klara sig utan skadade målvakten Joel Lassinantti. Och Jesper Wallstedt hoppade över träningen dagen före Linköpingsmatchen.

Nu ger Luleå besked om sina målvakter.


Det var den 2 september Luleå meddelade att den landslagsmeriterade målvakten Joel Lassinantti tvingats genomgå en operation bara nio dagar för SHL-starten.


Lassinantti missade matchen mot Linköping där Luleå vann med 5–2. Luleå har sin nästa SHL-match borta mot Frölunda på lördag den 18 september.


Joel Lassinantti har inte tränat den senaste tiden på is.


– Han kommer att börja träna under veckan. Det är inte omöjligt att han är med under helgen, men kanske ännu troligare att han vilar den här matchen. Han ska missa max en match till, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Lassinantti är en av SHL:s bästa målvakter, vilket han har varit under flera år. Därför blev det lite oroligt i Luleåkretsar med en operation så kort inpå seriestarten.


– Man förstår, framför allt när det är en skada, men det var ingen fara alls. Det var mer att man inte på något sätt ville riskera att det skulle bli något problem. Det var dubbla hängslen nästan, säger Ulf Engman övertygande och lugnande.


LÄS MERMålvakten missar Luleås SHL-premiär efter operation – han plockas in


Joel Lassinantti (t h) följde Luleås SHL-premiär från läktarplats på grund av att han genomgått ett kirurgiskt ingrepp. Foto: Bildbyrån.


JVM-målvakten Jesper Wallstedt axlade ansvaret i SHL-premiären och tog 16 av 18 skott.


Men även Wallstedt hade ett frågetecken efter sitt namn inför premiären.


– Han vilade från träningen på fredagen, men det var ingen oro eller så. Han hade kunnat träna, men vi kände att det var bättre för beredelserna, att han värmde på lördagen och sedan spelade. Det var lugnt, säger Ulf Engman.


Luleå hade 2–2 mot Linköping in i den tredje perioden då rycket kom och det blev till sist en 5–2-seger.


– Jag tycker att vi gör många saker bra och vi spelar ett rappt och jag tycker fyndigt anfallsspel och det har vi gjort egentligen hela försäsongen också och gjort mycket mål. Det gäller att vi blir lite tajtare hemåt och lite noggrannare i vissa situationer, men det är många goda intentioner och många tycker jag ser bra ut. Det känns väldigt hoppfullt, säger Ulf Engman.


LÄS MERSuccéåterkomst för österrikaren – låg bakom Luleås premiärseger


Stor segerorganisatör blev hemvändande Konstantin Komarek som gjorde två mål och två assist.


– Det var kul. Han har haft det lite tufft på försäsongen. Den kedjan med (Juhani) Tyrväinen och nu kom (Vilmos) Gallo in (istället för Joonas Rask). De har haft det lite kämpigt i träningsmatcherna så nu var det kul att de klev fram och var helt matchavgörande. Då känns det bara ännu bättre att ha alla igång, säger Ulf Engman.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)