HockeyNews
PLUS

Målvakten missar Luleås SHL-premiär efter operation – han plockas in

(20485) Joel Lassinantti
Bildbyrån

Publicerad: 2 september 2021

FacebookXWhatsApp

Det blir inget spel under de närmsta veckorna för Joel Lassinantti. Luleåmålvakten har genomgått en knäoperation och missar SHL-premiären.

– Det är en rutinåtgärd, ingen stor grej. Det tar två veckor ungefär, sedan ska han vara tillbaka. Ingen större fara, tycker jag, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Joel Lassinantti vände hem till Luleå under förra säsongen efter det att KHL-äventyret i Sotji inte blivit så lyckat som han hoppats på.


Tillbaka i Luleåtröjan blev det 13 SHL-matcher och sex slutspelsmatcher för burväktaren, som har kontrakt till och med säsongen 2024/2025.


Men nu står det klart att den 28-årige målvakten missar inledningen av årets SHL-säsong.


Under torsdagen meddelade nämligen Luleå att Lassinantti genomgått en mindre knäoperation som gör att han blir borta från spel i ungefär två veckor.


– Man vet väl aldrig i förväg utan man måste få titta på allt så att det är bra, men det var vad de (läkarna) trodde, säger Luleås vice general manager Ulf Engman till HockeyNews.se.


Förmodligen har skadan i Joel Lassinanttis knä uppkommit under försäsongen.


– Han har spelat en av träningsmatcherna och sedan var han sjuk. Det blev väl inte riktigt bra så det kändes lika bra att fixa det på en gång så ska han inte missa så mycket. Jag tror inte att det har varit någon akut grej. Jag tror att det är mer något som har irriterat i knäet. Ingen traumaskada, säger Ulf Engman.


LÄS MERMöller osäker inför SHL-premiären: "Kaptenen vill man ha med sig"


I Lassinanttis frånvaro får den nyligen Minnesota-draftade JVM-målvakten Jesper Wallstedt ta över ansvaret i SHL-premiären den 11 september hemma mot Linköping.


– Han har sett riktigt bra ut. Det känns positivt. Han är väl extrainspirerad när han har gått i förstarundan och kommer att göra en bra säsong, säger Ulf Engman om Jesper Wallstedt.


Bakom Wallstedt kommer Luleå att lyfta upp en målvakt från juniorlaget.


– Det blir Sebastian Andersson från J20-laget, säger Engman.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)