HockeyNews
PLUS

Succémålvakten en vinnare direkt i SHL-återkomsten: "Som en riktig debut"

(20567) Daniel Marmenlind
Bildbyrån

Publicerad: 12 september 2021

FacebookXWhatsApp

Daniel Marmenlind var rubrikernas man förra säsongen i Västervik och avslutade med spel i Tre Kronor.
Nu är han tillbaka i högsta ligan – och det seger direkt i sin första SHL-match på fem och ett halvt år.

– När man väl är inne i matchen så är det som vilken match som vanligt men jag tycker ändå att jag hann njuta och det var lite extra speciellt, säger Marmenlind till HockeyNews.se.


23 mars 2016 fick Daniel Marmenlind hoppa in i Örebromålet i bortamatchen mot Luleå för att ersätta Henrik Lundberg när 12.20 var spelat av tredje perioden.

Den då 18-årige målvakten motade sex av de åtta skott han fick emot sig när Örebro föll med 0–7.

11 september 2021 var Marmenlind tillbaka i ett SHL mål igen för första gången sedan den där marskvällen.

Och nu blev han en vinnare efter att ha motat 26 av de 29 skott han fick emot sig i 4–3-segern på bortaplan mot Leksand.

– Det var skönt att få vinna första matchen från start, det blev lite som en riktig debut, säger han till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det var helt okej, det var kanske inte min bästa match hittills, men jag är ändå rätt nöjd. Det viktiga var att vi vann och jag är glad över att jag kunde komma upp med några stora räddningar i slutet av matchen. Det var ju premiär så man visste att det skulle bli en jämn match och så blev det. Överlag så tycker jag att vi gör en väldigt solid insats.

Hann du njuta av att vara tillbaka i SHL?

– Jo men det tycker jag ändå att jag hann göra. När man väl är inne i matchen så är det som vilken match som vanligt men jag tycker ändå att jag hann njuta och det var lite extra speciellt.

Marmenlind omfamnas av lagkamrater efter segern över Leksand. Foto: Bildbyrån

Efter två starka säsonger i Visby-Roma, där han lånades ut för fyra matcher i Västervik i allsvenskan under säsongen 19–20 med lika gott resultat, var Marmenlind den kanske största anledningen till att Västervik tog sig till slutspel i det allsvenska slutspelet förra säsongen.

Han prisades också som ligans främste målvakt och avslutade säsongen med spel i Tre Kronor under förberedelserna inför VM.

Inför denna säsong gick alltså flyttlasset till Malmö där han skulle utmana och ge konkurrens till Oscar Alsenfelt.

Men efter att Alsenfelt skadat sig är det Marmenlind som vaktat Malmömålet och har hyllats under försäsongen.

– Jag tycker att jag har kommit in i det bra och det är en väldigt bra grupp och tränare. Sedan tycker jag att försäsongen varit riktigt bra där jag personligen tycker att jag gjort några av mina bättre matcher någonsin, så jag är jättenöjd med försäsongen i sig, säger han.

LÄS MER: Ek: Så här slutar SHL 2021/2022 – och här är mitt guldtips

Och att det är skillnad mellan SHL och Hockeyallsvenskan hymlar han inte om.

– Jo men det tycker jag. Allt runtomkring framförallt med träningsbiten och anläggningen och allt sådant, det är väldigt stor skillnad. Man märker att det är ett steg upp och man kan inte klaga på förutsättningarna för att lyckas. Allt som krävs finns här, säger han.

Var har du för mål med säsongen?

– Jag har inte satt upp några målsättningar så resultat- och matchmässigt utan det är mer att komma in och utveckla mig själv så mycket som möjligt, att bli bättre för varje dag. Det är väl det som är det stora målet, ta en dag i taget, men det är klart att jag vill spela så mycket som möjligt och att vinna så mycket som möjligt.

Och vinna tror han att hans lag har goda chanser att göra under säsongen.

Efter att ha slutat på nionde plats i tabellen förra säsongen, med 14 poäng upp till åttan, har Malmö förstärkt laget jämfört med det lag som representerade klubben i SHL förra vintern.

– Jag tycker det känns som att ett bra lag och alla säger att vi har en bättre grupp än förra året, och jag tycker också att man känner att det är en väldigt bra grupp. Jag tycker att vi har bra spelare på alla positioner så jag tror att det kan bli en rolig säsong, säger Marmenlind.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)