Sista chansen att imponera för Brynäs try out-back: "Jag gillar honom"


4 september 2021
Anton Mylläris try out-kontrakt med Brynäs går snart ut och genrepet mot Timrå blir hans sista match att imponera.
Och Brynästränaren Mikko Manner gillar vad han fått se hittills.
– Det är som med hela laget, det finns många bra saker men också många saker som man kan utveckla. Så vi får se, säger Manner till HockeyNews.se.


På söndag reser Brynäs till Timrå för genrep inför den runt hörnet stundande SHL-säsongen.

Förutom att det är lagets sista försäsongsmatch är det även en sista chans för Anton Mylläri att imponera på Brynässtaben med huvudtränaren Mikko Manner i spetsen.

Den 30-årige backen skrev på ett try out-kontrakt med Brynäs i början av augusti och det här blir alltså sista matchen innan det kontraktet löper ut.

– Jag tycker att han gjort riktigt bra ifrån sig, han är här med öppet sinne och vill lära sig. Det är som med hela laget, det finns många bra saker men också många saker som man kan utveckla. Så vi får se. Vi ska fundera tillsammans med sportchefen och han får en sista chans att visa vad han kan göra nu på söndag. Men jag gillar honom, det är en storväxt back som kan spela defensivt, han har blivit bättre och bättre, säger Manner till HockeyNews.se.

I torsdagens träningsmatch mot Örebro tvingades Viktor Andrén lämna isen redan efter den första perioden.

Ett skott från en motståndare träffade illa på underkroppen.

Men någon större oro känner inte Mikko Manner kring målvaktens status.

– Det var lite otur, men också tur i oturen. Han fick ett skott där det gör ont, men jag tror att han ska vara tillbaka snabbt. Däremot vet jag inte om han kan spela redan på söndag. Men han ska i alla fall vara redo för nästa vecka, säger Manner.

LÄS MER: Rödin redo efter rysarsäsongen: "Klart att det var lite tumult"

En som definitivt inte kommer till spel på söndag i genrepet mot Timrå är Nick Olesen.

Forwarden, som öst in poäng i Hockeyallsvenskan de senaste säsongerna, träffades av en puck i ansiktet under en träning med det danska landslaget i början av förra veckan.

Det är heller inte säkert att han är spelklar nästa lördag, då Brynäs inleder SHL med bortamatch mot Frölunda.

– Han kan inte spela på söndag. Han är på väg tillbaka men vi måste ha tålamod med honom, men vi får se om han kan spela i premiären eller om det blir i den andra matchen, så han är ganska nära ändå, säger Manner.