HockeyNews
PLUS

Forwarden stannar i SHL-nykomlingen – åker inte på NHL-camp

(20495) Viktor Lodin
Bildbyrån

Publicerad: 3 september 2021

FacebookXWhatsApp

Det blir inte några missade SHL-matcher på grund av NHL-läger för Viktor Lodin.
Timråforwarden blir kvar i SHL-nykomlingen under hela säsongen.
– Det är "Nubben" som haft kontakten med dom där borta men beslutet är att han ska vara hemma och spela även starten med oss, så det känns skönt, säger tränaren Fredrik Andersson till HockeyNews.se.


Efter en genombrottssäsong i Hockeyallsvenskan med Timrå där det blev 40 poäng på 47 matcher skrev Viktor Lodin på ett NHL-kontrakt med Ottawa Senators.

I början av juli stod det sedan klart att Lodin skulle lånas ut till Timrå för den kommande säsongen, men med förbehållet att han skulle åka över till Ottawa för att vara med på deras training camp.

Det hade inneburit att han skulle missa ett antal av Timrås inledande matcher.

Men så blir det nu inte.

– Han kommer inte åka över någonting. Han skulle egentligen ha åkt på campen, så var det tänkt från början men det kommer han inte göra utan han kommer att stanna hemma, säger tränaren Fredrik Andersson till HockeyNews.se och fortsätter:

– Det är "Nubben" (Kent Norberg, sportchef) som haft kontakten med dom där borta men beslutet är att han ska vara hemma och spela även starten med oss, så det känns skönt. Det är en viktig spelare för oss.

LÄS MER: Missnöjt trots derbyseger hos Timrå: "Upp till oss att skärpa oss"

Senast mot Modo, där forwarden satte spiken i kistan med sitt 3–1-mål, spelade Lodin tillsammans med Albin Lundin och Jens Lööke i vad som på pappret är Timrås andrakedja.

Nu slipper tränarstaben alltså att leta efter andra lösningar under säsongsinledningen.

– Vi har en bred trupp, det är inte så att vi ska stå och falla med en spelare, men det är klart att om man ser till det här med att spela en mot en och sådana lägen så är han en av de skickligaste vi har. Så vi är jättenöjda att han får vara hemma och spela hela säsongen här, säger Fredrik Andersson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)