HockeyNews
PLUS

Missnöjt trots derbyseger hos Timrå: "Upp till oss att skärpa oss"

(20474) Robin Alvarez
Bildbyrån

Publicerad: 1 september 2021

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Seger över länsrivalen Modo, men det var inte mycket mer än så som gladde Timråforwarden Robin Alvarez.
– Det var hafsigt och det var slarvigt. Det är lite upp till oss att skärpa oss annars kommer vi lära oss den hårda vägen, säger Alvarez till HockeyNews.se.


Efter 3–1 på hemmaplan mot Modo skulle man kunna tro att det var enbart glada miner i Timrålägret.

Men efter matchen var det ett genomgående ämne att det finns en hel del att slipa på ute på isen för SHL-nykomlingen.

Robin Alvarez, som själv gjorde matchens första mål, ville inte sticka under stolen med att det inte var en toppinsats publiken i NHC arena bjudits på.

– Det var jobbigt att spela, mycket jobbigare än vanligt. Det är de här små detaljerna, som är ganska stora, att inte få ned pucken vid offensiv blå och då blir det långa åkningar och det blir jobbigt att spela. Det är alltid jobbigt att spela, men det blir ännu jobbigare när det är såhär, säger han.

Alvarez, matchad i förstakedjan med Robin Hanzl och Ty Rattie, skapade offensivt flertalet högklassiga lägen, där Alvarez själv bland annat missat något öppet mål.

Men man var också inne på isen vid Modos enda mål i matchen.

Och det föranleddes av ett pucktapp precis innanför offensiv blå.

– Nu har vi mött lag som kör mycket skridskoåkning och kanske inte så strukturerat, och då faller vi in i det också och istället för att spela strukturerat och det har vi fallit in i ganska lätt i i de senaste matcherna känns det som. säger han och fortsätter:

– Då blir det hafsigt och slängigt fram och tillbaka och så vill inte vi spela, och vi får inte spela så heller.

Det känns ändå som att ni hittat kemi i er kedja?

– Det har vi, samtidigt som vi känner själva att vi har mer att ge. Vi måste fullfölja alla situationer och det gör vi inte riktigt nu, sedan är vi duktiga med puck men vi har några tapp vid blå. Vi skapar många chanser och skulle kunna göra fler mål, men det spar vi. Men som sagt, fullfölja mer och lite mer utan puck, det blir lättare att vinna puck då och det gäller hela laget.

Robin Alvarez gratuleras av Albin Carlson och Robin Hanzl efter sitt mål. Foto: Bildbyrån

Timrå har under försäsongen varit öppna med att man under de inledande veckorna fortsatt köra väldigt hårt träningsmässigt, för att man med tid ska släppa upp och vara fräscha till seriestart.

Om det börjat bli en lättare period eller inte vet inte Alvarez.

– Det sägs det, jag har inte känt av det riktigt haha. Skämt å sido, men det är en jättetung period, vi har släppt upp lite, absolut. Men det känns fortfarande tungt, säger han.

På söndag väntar Brynäs för Timrå, ett lag man besegrade i försäsongens första match.

Efter tre matcher mot allsvenskt motstånd menar Alvarez att man nu på riktigt kommer behöva sätta detaljerna i spelet.

– Det tar tid att sätta grejerna. Det här är en driven grupp, och det är viktigt, men vi har mycket att sätta på plats. Nu har vi mött motstånd som kanske inte är så systematiska, men det kommer vi att möta i vinter och det måste vi lära oss. Så det är något vi får prata om och även om vi är trötta så måste vi spela strukturerat, säger han.

Ni har lite att fila på med andra ord?

– Vi har lite att fila på under de här dagarna, men det ska bli kul att möta lag som vi kommer möta i vinter, så man får känna på den nivån. Det ska bli intressant, säger han.

Timrå IK–Modo Hockey 3–1 (0–0, 1–0, 2–1)
Mål, TIK: Robin Alvarez, Nolan Zajac, Viktor Lodin
Mål, Modo: Markus Modigs

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)