HockeyNews
PLUS

Möller osäker inför SHL-premiären: "Kaptenen vill man ha med sig"

(20477) Oscar Möller/Linus Lindström
Bildbyrån

Publicerad: 2 september 2021

FacebookXWhatsApp

Skellefteå får klara sig utan skadade lagkaptenen Oscar Möller i Champions Hockey League i helgen.

Och nu är frågan om han hinner bli spelklar till SHL-premiären mot Djurgården.


Efter en 5–1-förlust borta mot Lugano och sedan en 5–3-vinst borta mot Eisbären Berlin laddar Skellefteå för returmöten hemma i Skellefteå Kraft arena.


På fredagen väntar match mot Lugano och på söndag är det Eisbären Berlins tur att få känna på Norrlandsluften.


Men Skellefteå, som har dragits med en del skador på försäsongen, tvingas klara sig utan lagkaptenen Oscar Möller, 32.


– Han är inte tillgänglig. Han har inte tränat nu. Linus Lindström är inte heller tillgänglig, säger Skellefteåcoachen Robert Ohlsson till HockeyNews.se.


Efter en trög start målmässigt förra säsongen för Möller, där han hade 17 mållösa matcher fram till den 19 november, kom han igång fint och gjorde till slut 17 mål på de avslutande 35 SHL-matcherna. Den dubble SM-guldvinnaren har skjutit 143 mål (267 poäng) på 348 SHL-matcher.


Skellefteås lagkapten har många egenskaper som laget inte vill vara utan. Den 11 september, nästa lördag, drar SHL igång. Skellefteå möter Robert Ohlssons förra klubb Djurgården på Hovet.


– Möller är med till nästa vecka, sedan får vi se om han är med i helgen. Det är planen. Kaptenen vill man ha med sig, säger Ohlsson.


Nyförvärvet Stefan Loibl och Oscar Möller. Frågan är om Möller hinner bli spelklar till SHL-premiären den 11 september? Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån.


Skellefteå har för närvarande även centern Linus Lindström på skadelistan.


– Lindström har kanske en längre rehabilitering och är inte med i helgen, Min förhoppning är att han är med nästa vecka, men jag vet inte riktigt. Vi får se, säger Robert Ohlsson.


LÄS MEROvisst i toppkedjorna – men Ohlsson har två byggstenar klara i nya lagbygget


På backsidan finns det ett frågetecken.


– Sedan har vi Oscar Eriksson som tränade med röd tröja så förhoppningsvis kan han gå för fullt. Utöver det är det för stunden bra. Det är bra, säger Robert Ohlsson.


Skellefteås trupp innehåller bara tolv forwards plus juniorer så den är lite tunn och känslig för skador.


– Jag tycker att vi hade fler skador i början, men nu tycker jag att det börjar komma tillbaka lite plus att (Tom) Kühnhackl adderades här och har spelat ett par matcher under västen. Nog tror jag att vi kommer att bli bättre för varje dag som går. Vi har tränat bättre än vi har spelat matcher för där har vi varit lite för hafsiga för att jag ska vara nöjd, säger Robert Ohlsson.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)