HockeyNews
PLUS

Ovisst i toppkedjorna – men Ohlsson har två byggstenar klara i nya lagbygget

(20397) Robert Ohlsson
Bildbyrån

Publicerad: 20 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Det är framför allt tunga offensiva pjäser som lämnat Skellefteå AIK men det är för tidigt att säga hur toppkedjorna kommer att se ut.

Däremot har nye huvudtränaren Robert Ohlsson två viktiga byggstenar på plats.

– Vi har två backpar med Pudas-Kapla och Wilsby-Nilsson som jag tycker sitter. Kedjorna känns mer öppet, säger Ohlsson till HockeyNews.se.

Skellefteå besegrade Luleå i säsongens första träningsmatch och senast blev det en 5–2-seger i prestigemötet mot Björklöven.

I kväll väntar Modo och nye huvudtränaren får direkt mäta sig mot kollegorna i norra Sverige.

– Vi har spelat bra matcher med norrlandskaraktär. Luleå och Björklöven är klassikermöten och det var kul att få prova på det. Mycket känslor och det är inte så konstigt med sjumatchersserien i fjol mot Luleå och självklart rivaliteten med Björklöven. Det har varit bra intensitet och bra tävlingsnivå, säger Robert Ohlsson.

LÄS MER: 21-åringen har vunnit Hellkvists förtroende: "Han är majestätisk"

Han har lämnat Djurgården för en ny utmaning i Västerbotten och en av hans första uppgifter blir att hitta nya toppkedjor i laget.

Fjolårets poängkung Jonatan Berggren (12+33) har dragit över till Nordamerika tillsammans med lagets målkung (22) Jesper Frödén.

Andreas Wingerli har gått samma väg och skrivit på för Colorado samtidigt som Pär Lindholm har flyttat till Ryssland inför 21/22.

Den tyska duon Tom Kühnhackl och Stefan Loibl ska fylla luckorna tillsammans med kanadensaren Adam Mascherin, för att nämna några av lagets nya tyngre nyförvärv.

Tyske VM-spelaren Tom Kühnhackl ska ta en stor roll. Foto: Bildbyrån

Men exakt hur toppkedjorna kommer att se ut är för tidigt att säga och laguppställningarna har varierat än så länge.

– Vi har inte haft alla att tillgå och efter att vi tog andra svängen med vaccinet var det några som fick en reaktion på det och missade matchen senast. Så vi har inte sett så mycket av hur det kommer att se ut ännu, säger Ohlsson.

Som däremot känner sig säkert på två viktiga pusselbitar i den defensiva delen av laget.

– Vi har två backpar med Kapla och Pudas i ena och Wilsby och Oskar Nilsson som jag tycker sitter. Kedjorna känns mer öppet eftersom vi inte har haft fullt lag och en kedja blir sällan som man tror så här tidigt men backparen jag just nämnde har vi spelat ihop nu vilket har sett väldigt bra ut för oss, säger Ohlsson.

LÄS MER: Vaccineringen i SHL går bra – men det finns spelare som nobbar sprutan

I december fyller Joakim Lindström 38 år och i fjol gjorde han 45 poäng på 52 matcher – en stor profil i ligan som imponerar på hela hockeysverige med sin offensiva produktion.

Robert Ohlsson är inget undantag.

– Det är otroligt imponerande att se honom varje dag. Han sätter standarden med sitt sätt att vara professionell och det är precis det man vill se för det smittar av sig till resten av laget. Jag kan bara säga att jag är djupt imponerad.

Hur går det för Djurgården i år?

– Jag vet inte riktigt. Jag såg att (Manuel) Ågren var skadad nu och att (William) Eklund hade dragit över till San Jose. Men jag tror nog att det ska gå bra för dom men det är så tidigt att säga.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!