HockeyNews
PLUS

Tuff smäll för Lindberg och Södertälje – handen är bruten

(20398) Tobias Lindberg/Väsby
Simon Hastegård/Bildbyrån

Publicerad: 20 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Södertälje fick se sin centervärvning Tobias Lindberg utgå skadad i träningsmatchen mot Västerås.

Han riskerar nu att missa starten i Hockeyallsvenskan.

Den första rapporten kunde ha varit roligare runt skadan för SSK-värvningen Tobias Lindberg. I 4–3-segern mot Västerås på torsdagen bröt han handen.


Därmed blir han borta i minst en månad och sannolikt längre vilket gör att starten på den allsvenska säsongen är i fara.


Frakturer tar fyra till sex veckor att läka.


– Det brukar vara det. Vi fick höra igår att det var en fraktur så får vi se tidsmässigt hur allvarligt det är, säger nye SSK-coachen Jörgen Bemström till HockeyNews.se.


Lindberg ska vara en av de bärande spelarna för Södertälje, men mot VIK var oturen framme.


– Han körde ihop med en spelare och åkte i isen. Han skulle skydda sig lite med handen och så vek sig handen åt fel håll, som det kan bli ibland, säger Bemström.


Och tillägger:


– Det var inget fult utan de åkte ihop olyckligt.


LÄS MERMarcus Sörensen om Djurgårdens intresse: "Om det inte blir NHL får vi..."


Tobias Lindberg, som har gjort en handfull NHL-matcher med Toronto och som är fostrad i SDE och Djurgården, gjorde en bra säsong i allsvenska bottenlaget Väsby. Den 26-årige forwarden gjorde där 29 poäng (14 + 15) på 38 matcher vilket var en fördubbling mot i Timrå säsongen före.


Nu återstår det att se när han kan spela för Södertälje igen.


– Tråkigt tycker jag personligen. Han har sett jättebra ut och har varit jättebra tränad. Han har verkligen haft glöden och lite revanschlusta från tiden i Timrå och Oskarshamn. Men vi har tiden framför oss, säger Jörgen Bemström.


SSK och nye coachen Jörgen Bemström får klara sig utan handskadade Tobias Lindberg i minst fyra veckor. Foto: Bildbyrån.


Södertälje har ett par frågetecken på skadefronten inför nästa veckas hemmaturnering Skoda Trophy.


– Vi har haft lite olika som har kommit och gått. Lucas Nordsäter är fortfarande under lite rehab. Han är nog inte tillbaka nästa vecka, säger Bemström.


– (Jonatan) Harju har också har haft lite småskavanker så vi får se. Men Brett Pollock kommer att gå in och spela sin första match mot Djurgården. Det ska bli kul att se, säger Jörgen Bemström.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)