Örebro är ute på backjakt: "Vi ska hitta rätt spelare"


20 augusti 2021

Med tre veckor kvar till SHL-premiären är Örebro ute på backjakt.

– Vi ska hitta rätt spelare på rätt position, säger huvudcoachen Niklas Eriksson till HockeyNews.se.Örebros stjärnback Nick Ebert har kommit tillbaka till Sverige efter sommarmånaderna hemma i Nordamerika och än så länge uppfyller han inte de fysvärden som klubben kräver.


Därför får Ebert inte spela veckans träningsmatcher utan får ägna sig åt träning.

Örebro håller dörren öppen på backsidan, men det har inte att göra med den uppkomna situationen med den offensivt starke amerikanen.


LÄS MERÖrebros backstjärna ur form – och toppcentern ska iväg på OS-kval


– Vi har haft en plan med vårt lagbygge och det är att vi ska kunna ha platser för yngre spelare, Simon Forsmark framför allt, och kunna matcha in en sån kille, säger Örebrotränaren Niklas Eriksson.


– Samtidigt har vi sagt att vi vill bredda vår backsida och det är fortfarande ambitionen och det får ta den tid det tar.


LÄS MERSHL-chefen tror inte på NHL-värvningar i stor skala efter NHL-campen


Eriksson förtydligar:


– Vi ska hitta rätt spelare på rätt position. Vi vill ha en bred backsida och en bred trupp när vi går in i säsongen. Men inte att vi tar förhastade beslut utan det ska vara rätt spelare som dyker upp och då ska vi försöka få in den pusselbiten så att vi har en bredare backsida.


Örebrocoachen lyfter fram backsidan från SM-slutspelet där laget lyckades slå ut Leksand i kvartsfinalen och satte press på de svenska mästarna Växjö i SM-semin.


– Det var en framgångsfaktor ifjol i slutspelet tycker jag. Att vi hade en bred backsida och att vi kunde gå på mycket folk. Vi blev lite sårbara på forwardssidan när vi hade (Daniel Muzito) Bagenda och Glenn Gustafsson skadade och (Robert) Leino bröt armen i första matchen mot Växjö. Det har vi lärt oss att det gäller att ha bredd på alla poster.


Vilken typ av back vill ni ha in?


– Vi ser en tvåvägsback, en stabil back. Vi tycker att vi har offensiv kraft i framför allt (Kristian) Näkyvä och (Nick) Ebert och även (Marcus) Hardegård har offensiva kvaliteter. Så mer en allroundback, säger Niklas Eriksson.