HockeyNews
PLUS

Debut för nya toppmålvakten i Brynäs: "Han är mentalt riktigt stark"

(20387) Veini Vehviläinen/Finland-Brynäs
Bildbyrån

Publicerad: 19 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

Brynäs släpper fram sin nya toppmålvakt Veini Vehviläinen mot AIK.

– Han är mentalt riktigt stark. Han ser också fysiskt bra ut och är sugen på att spela, säger Brynäscoachen Mikko Manner till HockeyNews.se.

Det blir dessutom comeback för en kvalhjälte.


Veini Vehviläinen har vunnit både JVM-guld och VM-guld för Finland. Och han har dessutom blivit finsk mästare med Kärpät och blivit utsedd till den finska ligans bäste målvakt två gånger.


Så det är en spännande 24-åring som nu är redo för sin debut i Brynäskassen efter lite sjukdom i förra veckan.


– Förra säsongen var hård för honom och han fick inte spela mycket. Han har tränat bra och han ser bra ut. Jag älskar hans fokusering och han är snabb. Han kommer att göra en bra säsong, spår Brynästränaren Mikko Manner, som har bra koll på Brynäs ersättare till Samuel Ersson.


Efter översvämningskaoset i Gävle, där Monitor ERP arena fick in så mycket regnvatten att isen blev förstörd efter ett strömavbrott och där inredning och omklädningsrum tog mycket stryk, är Brynäs redo för sin andra träningsmatch för säsongen.


LÄS MERStolt Brynäscoach efter regnkaoset: "Stort hjärta i hela föreningen"


Förra veckan blev det en 4–3-förlust mot Timrå i Tierp. På torsdagskvällen väntar ett möte med AIK i Hofors.


Och då är kvalhjälten Emil Molin tillbaka i laget. Han sköt flera avgörande mål för Brynäs i det nervkittlande kvalet mot HV71 i april.


– Emil Molin som var skadad och borta från första matchen ska spela. Nu var det bara en liten smäll på baksidan av benet, ett skott på träningen så han var borta tre fyra dagar, men har tränat hårt hela veckan så det blir kul att se Emil spela, säger Mikko Manner förväntansfullt till HockeyNews.se.


Emil Molin gjorde tre mål på fem kvalmatcher mot HV71 och bidrog till att rädda Brynäs kvar i SHL. Ikväll gör han comeback. Foto: Bildbyrån.


Även Oscar Birgersson ska spela medan kedjan med Oscar Eklind, Adam Pettersson och Daniel Mannberg får vila.


Den danske landslagsforwarden Nick Olesen har snart OS-kval att se fram emot.


– Vi spelade riktigt bra mot Timrå, men det var en sådan match där motståndaren gör mål och du gör inte mål. Vi fortsätter att jobba på och har intensitet. Det är bara en hockeymatch så vi vill fortsätta med den stora bilden från den första matchen och slipa till detaljerna, säger Mikko Manner.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)