Brynäs tvingas stänga hemmaarenan på grund av översvämning


18 augusti 2021

Det regnar i Gävle.

Så mycket att det har blivit översvämning i Brynäs hemmaarena Monitor ERP Arena.Ovädret som har dragit in över landet har drabbat Gävle som är översvämmat på sina håll.


Det häftiga regnandet har även ställt till problem för Brynäs hockeyverksamhet. Varken herr- eller damlag kan träna i Monitor ERP Arena tills vidare.


”Det kraftiga regnovädret över Gävle har orsakat översvämningar i arenan. Detta innebär att all verksamhet i Monitor ERP Arena, vilket inkluderar bland annat aktivitet på isen samt restaurangverksamheten, tills vidare är pausad”, skriver Brynäs på sin hemsida på onsdagen.


Under natten till onsdagen utfärdades ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) i Gävle där folk ombads att hålla sig inomhus och inte ge sig ut i bil på vägarna.


LÄS MERTidigare Ikea-chefen tar över Brynäs: "En otroligt stor Brynässupporter"


Budskapet har hävts men översvämningarna ställer till med stora bekymmer i Gävle där SOS Alarm har fått ta emot 600 samtal med anledning av ovädret.De kommunala skolorna i Gävle håller stängt under onsdagen på grund av regn och översvämningar.


Grundskolor och fritids för elever på låg- och mellanstadium håller öppet för barn som behöver tillsyn, enligt Gefle Dagblad.