Tidigare Ikea-chefen tar över Brynäs: "En otroligt stor Brynässupporter"

17 augusti 2021
Brynäs IF har hittat sin nye klubbdirektör.
Under tisdagen presenterades Håkan Svedman, tidigare Sverigechef på Ikea, som ny klubbdirektör.
– Håkan är precis vad vi ser att organisationen behöver just nu, säger styrelseordföranden Magnus Kangas till klubbens hemsida.Tidigare i somras utsåg Brynäs utsåg Brynäs Pernilla Dalborg till tillförordnad klubbdirektör, samtidigt som arbetet med att hitta en permanent lösning fortsatte.

Och nu har Brynäs gått i mål.

Under tisdagen meddelade klubben att den tidigare Sverigechefen för Ikea, Håkan Svedman, tillträder tjänsten som klubbdirektör 1 oktober.

– Det är så klart stor skillnad på Brynäs och Ikea men det finns också likheter. Två starka varumärken som berör väldigt många människor. Det i sig innebär många olika uppfattningar kring på vilket sätt verksamheten bäst ska utvecklas. Jag tar med mig erfarenheten av hur det är att leda och uppnå resultat i en sån miljö vilket jag är säker på kommer vara till fördel både för mig och Brynäs, säger han till klubbens hemsida.

Klubbens styrelseordförande Magnus Kangas är nöjd med rekryteringen.

– Håkans vision stämmer överens med det sätt som vi vill att föreningen ska utvecklas. Hans ledarskap fokuserar på relationer och att lyfta medarbetare och det är precis vad vi ser att organisationen behöver just nu. Efter över 20 års erfarenhet från Ikea så såg han själv en chans att kunna bidra till framgång i Brynäs och det är vi också säkra på att han kommer att göra. Sen att han är en otroligt stor Brynässupporter får vi se som ren bonus, säger han.