HockeyNews
PLUS

Forwardstalangen skriver på NHL-kontrakt – osäkert om han stannar i SHL

(20355) Joakim Eriksson-William Eklund
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 16 augusti 2021

FacebookXWhatsApp

William Eklund kan vara förlorad för Djurgården.
Under måndagen bekräftade Djurgården att han har skrivit på sitt första NHL-kontrakt med San Jose Sharks.
– När han blev draftad av San Jose så förstod väl vi ganska omgående att det fanns en ganska stor sannolikhet att de faktiskt skulle sajna honom, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.


När NHL-draften genomfördes tidigare under sommaren tingades Djurgårdstalangen William Eklund av San Jose Sharks som spelare nummer sju i den första rundan.

Sedan dess har frågan varit var Eklund kommer spela ishockey den kommande säsongen, där Djurgården så klart velat se forwarden i sitt lagbygge.

Nu återstår det att se hur det blir för Eklund.

Under måndagen stod det nämligen klart att han skrivit på sitt första NHL-kontrakt, som sträcker sig över de tre kommande säsongerna.

– Vi visste om att förhandlingar pågick och att det lutade åt att han skulle skriva avtal, så det var ganska tydligt kommunicerat från agenterna. Sedan blev det snabba bud att de ville ha över honom på developmentcamp (utvecklingsläger) så han sajnade i lördags och flög iväg i går söndag och är med den här veckan på campen, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till HockeyNews.se.

Eklund kommer även att åka över till San Jose för att vara med på deras utvecklingsläger, samtidigt som Djurgården gör sitt för att han ska stanna hos dem även nästa säsong.
– När han blev draftad av San Jose så förstod väl vi ganska omgående att det fanns en ganska stor sannolikhet att de faktiskt skulle sajna honom och sedan har väl inte de bildade sig en tydlig uppfattning om vad det innebär. Om William ska spela i Djurgården nästa år eller om han ska spela i San Jose eller Nordamerika, säger Joakim Eriksson.

– Om det hade varit Detroit eller någon av de andra klubbarna som tog tidigt (i draften) så hade en tydligare uppfattning om deras planer så vi får avvakta och se i veckan som kommer.

Hur går ni vidare nu med eventuell ersättare till William Eklund?

– Vi kommer att ha fortsatt dialog med Doug Wilson, som är deras general manager, och sedan lite beroende på, de är inte färdiga med sitt lagbygge än, och hur de ser och uppfattar William så får vi se vad som händer.

Djurgården letar nyförvärv på forwardssidan oavsett vad som kommer att hända med William Eklund under hösten.

***

SE OCKEÅ: Inför NHL-draften: HockeyNews.se träffar William Eklund


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)