Linköpings dilemma – tänker dumpa målvakten: "Försöker hjälpa honom"


11 augusti 2021

Linköping har tre målvakter under kontrakt inför SHL-säsongen.

Snart hoppas LHC att det bara är två.När Marcus Högberg vände tillbaka till Linköping från NHL i början av sommaren hamnade sedan tidigare ekonomiskt tyngda LHC i ett dilemma.


Plötsligt stod SHL-klubben med tre målvakter i sin trupp eftersom både Niklas Lundström och David Rautio har kontrakt över den här säsongen.


Nu tänker Linköping göra sig av med Niklas Lundström, som startade 35 av 52 SHL-matcher för klubben förra säsongen och han hade då en räddningsprocent på 88,8.


– Niklas har varit med också till en början men från och med nu kommer vi att vara två målvakter på träningarna, säger Linköpings general manager Niklas Persson till HockeyNews.se.


Linköping vill hjälpa Niklas Lundström att hitta en annan klubb där han kan spela. Foto: Bildbyrån.


LHC behåller med andra ord erfarne SHL-målvakten David Rautio som komplement till NHL-meriterade Marcus Högberg. Var 28-årige Niklas Lundström hamnar är oklart.


– Vi försöker hjälpa Niklas så gott vi kan och försöker hitta en bra lösning från vår sida och från hans sida, men vi har inte hittat någonting som han har varit sugen på eller som har blivit bra för oss båda. Då får det ta lite tid.


Kan det finnas någon tänkbar klubb i Hockeyallsvenskan som är intresserad?


– Det finns väl någon, det gör det absolut, som fortfarande söker målvakt, men det är ingenting som vi har lyckats ro i hamn än utan vi får se här framöver vad som händer, säger Niklas Persson.


LÄS MERLista: Ledande SHL-spelare som är ute efter revansch 2021/2022


LHC spelade på tisdagskvällen sin första träningsmatch för säsongen. Hemma mot regerande mästarna Växjö blev det förlust, 0–2, där Växjös mål gjordes av Pontus Holmberg och Olle Lycksell.