HockeyNews
PLUS

"Attityden alla har i Karlskoga passar bra internationellt"

(20264) Stakkestad Montén
Bildbyrån

Publicerad: 28 juli 2021

FacebookXWhatsApp

Juniorkronorna har förlorat tre raka matcher i Plymouth.

Debuterande Åke Stakkestad blev ensam målskytt i 1–4-förlusten mot USA Vit.

– Han behöver inte be om ursäkt för att han är här och han visar att han vill vara med och tävla om en plats i Edmonton, säger förbundskaptenen Tomas Montén till HockeyNews.se.

World Junior Summer Showcase pågår i Plymouth utanför Detroit och efter förlusterna mot Finland och USA Blå blev det ett nytt nederlag mot USA Vit.

– Vi matchade USA bra i första två perioderna. Tyvärr faller vi ihop lite i sista när dom får några enkla utvisningar med sig, som vi inte får i samma lägen, och dom gör 3–1 i powerplay. Vi måste förvalta våra chanser i första då vi har grepp om USA för att vinna matchen. Men vi kommer närmare, vi växer in i spelet på liten rink, säger förbundskaptenen Tomas Montén till HockeyNews.se.

LÄS MER: Landeskog nya avtal klart – värt över 400 miljoner kronor

Karlskogas  19-åring Åke Stakkestad har tidigare varit med på ett träningsläger på hemmaplan men gör nu sina första landskamper i karriären.

– Jag såg Åke i Karlskoga i premiären av Hockeyallsvenskan i fjol och gillade honom direkt. Han spelade tredjecenter då och var rivig och bra, han har ju attityden som alla i Karlskoga har och den passar bra internationellt, säger Montén.

Debutanten från Kungälv blev ensam målskytt i matchen mot USA Vit.

– Kul med en kille som gått under radarn men han behöver inte be om ursäkt för att han är här och han visar att han vill vara med och tävla om en plats i Edmonton, säger Montén.

USA Vit–Sverige 4–1 (0–0, 2–1, 2–0)

Andra perioden: 1–0 Connor Kelley (Luke Tuch, Josh Doan), 1–1 Åke Stakkestad (Alexander Ljungkrantz, Leo Lööf), 2–1 Thomas Bordeleau (Mackie Samoskevich, Jake Sanderson).

Tredje perioden: 3–1 Sasha Pastujov (Mackie Samoskevich, Luke Tuch), 4–1 Ty Smilanic.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)