Vill visa att han är mer än bara en pest: "Det finns mer i mig"

10 juli 2021
Han gjorde sig känd som en pest och pina att möta för motståndarna senast han var i SHL.
Nu är Vilmos Gallo tillbaka i ligan – och hoppas kunna visa att han är mer än så.
– Att sätta upp ett poängkrav eller att jag ska vara en offensiv spelare är ingen idé utan jag vill bara visa att det finns mer i mig än vad jag visade senast, säger forwarden till HockeyNews.se.

När han pratar med HockeyNews.se är Gallo hemma i Ungern och har för tillfället sökt skydd från hettan, då det var 35 grader i skuggan och vindstilla.

Dit kom han efter bland annat ett stopp i sin tidigare hemstad Sundsvall och snart beger han sig tillbaka till Sverige igen.

Då till Luleå för de sista förberedelserna inför den kommande säsongen.

– Jag är väldigt laddad inför uppgiften och att få visa vad jag går för, och verkligen visa vad jag har utvecklat sedan senast, säger han till HockeyNews.se.

LÄS MER: LISTA: Här är de tio bästa värvningarna i SHL under silly season

För efter två år i den finska ligan är det en bättre Vilmos Gallo som återvänder till SHL menar han.

Tidigare har han spelat SHL-hockey för både Linköping och Timrå och har då främst varit känd som en hårt arbetande forward.

På 108 matcher i den finska ligan för KooKoo blev det 80 poäng, att jämföra med 36 poäng på totalt 143 SHL-matcher.

Och tiden i Finland hoppas han nu ska resultera i mer offensiv när han återvänder till SHL.

– Framförallt så fick jag en helt annan roll i Finland. Jag var import och de gav mig alla chanser i världen och de hade verkligen tålamod med mig, och jag tycker att jag tog tillvara på det förtroendet. Jag utvecklade mitt spel och jag lyckades göra lite mer poäng än vad jag gjorde i Sverige. Så framförallt är det mitt offensiva spel som jag har utvecklat, men det hårda jobbet finns fortfarande kvar, säger han.

Hur var det att gå från gnuggare till poängspelare?

– Det var annorlunda och en riktigt rolig utmaning. Man började ju att spela hockey som liten och var sådan som barn, och äntligen fick man visa att all träning inte varit förgäves utan att man kunde göra mål också och inte bara vara jobbig.

Gallo i bråk med Daniel Sondell, som han numera är lagkamrat med. Foto: Bildbyrån

I Luleå tar han nu plats i en 15 spelare stor forwardsuppsättning.

En forwardsbesättning som bland annat innehåller Linus Omark, Juhani Tyrväinen, Joonas Rask och Brendan Shinnimin.

– På forwardssidan har vi en otrolig konkurrens och en bra bredd som de har försökt bygga i år, något pratat om att de saknade förra säsongen. Så nu försöker de verkligen bygga en bred trupp för att gå långt i ett slutspel, säger han.

Vad har de sagt att de ser dig i för roll?

– Framförallt så ville de värva starka karaktärer för att kunna bygga ett riktigt starkt lag, de ville ta in spelare som jobbar för varandra och som jobbar för ett gemensamt mål. De tycker att jag passar in bra på det och de har sett mitt hårda jobb och spel framförallt de två senaste säsongerna. De tror att de kan utveckla mig ännu mer och det är det jag är ute efter också, att kunna bygga på mitt spel för varje år.

Är det just på det offensiva du kommer ha fokus nästa säsong?

– Jag skulle inte säga att det ligger i fokuset, men jag vill visa att jag kan vara en spelare de kan lita på och att jag kan spela fler minuter. Att sätta upp ett poängkrav eller att jag ska vara en offensiv spelare är ingen idé utan jag vill bara visa att det finns mer i mig än vad jag visade senast.

LÄS MER: Luleå om sin nya guldsatsning: "Tycker att vi har förstärkt"

Senast Gallo spelade i SHL var med Timrå säsongen 18–19.

En klubb han var med och spelade upp i högsta serien säsongen innan och snabbt blev en favorit bland både medspelare och supportrar.

Samtidigt fick Timrå en speciell plats hos Gallo och han ser fram emot att återvända till NHC arena, även om det inte blir i Timråtröjan denna gång.

– Det blir otroligt roligt. Jag såg att vi möter dem redan på försäsongen och att vi har dem tidigt i serien. Det kommer bli riktigt roligt att komma tillbaka dit och spela, även om det blir lite konstigt att sitta i ”fel” omklädningsrum. Sedan får vi väl se om man blir utbuad eller inte, men gör jag rätt jobb så kommer jag nog bli hatad. Jag spelade där i två säsonger och var uppskattad så vi får se vad de kommer ihåg av en, säger han och skrattar.