HockeyNews
PLUS

Brynäs poängkung kan hamna hos konkurrenten: ”Ingen kommentar”

(20088) Jaedon Descheneau
Bildbyrån

Publicerad: 24 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Jaedon Descheneau blev poängkung för Brynäs den gångna säsongen – men blir inte kvar i Gävle.
Nu kan 26-åringen i stället hamna i en SHL-konkurrent – och enligt uppgifter till HockeyNews.se är Linköping ett av de fyra intresserade SHL-lagen. 

– Det har jag inga kommentarer till, säger agenten Martin Nilsson. 



Forwarden Jaedon Descheneau värvades till Brynäs från tyska ligan där han snittade en poäng per match – men hade ingen lyckad första säsong i Gävle. 


År två lossnade det dock rejält för kanadensaren och med sina 32 poäng blev han Brynäs poängkung den gångna säsongen. Trots det blir han inte kvar i klubben, men enligt uppgifter till HockeyNews.se finns det stort SHL-intresse för 26-åringen. 


Enligt initierade uppgifter är Linköping ett av fyra SHL-lag som jagar honom. Hans agent, Martin Nilsson vill varken bekräfta eller dementera att så är fallet. 


– Det har jag inga kommentarer till, säger han. 


LÄS MER: Efter stormiga tiden – hon blir ny klubbdirektör i Brynäs: "Stort ansvar"


Agenten medger dock att det finns intresse från SHL. 


– Vi för en dialog med ett par klubbar i Sverige och även i Nordamerika. Vi får se vad det landar i, det kan bli tvåvägskontrakt i Nordamerika eller att återvända till SHL som det ser ut just nu. Han är öppen för båda, säger han. 


Hur många SHL-klubbar rör det sig om?


– Just nu pratar vi med fyra stycken klubbar som är konkret intresserade, där vi har något bud på bordet. 


Intresset har ökat markant efter succén under år två i SHL. 


– Så är det. Det var viktigt för honom själv också att få visa att han klarar av det och nu vet han vad SHL handlar om. Det man inte får glömma är att han har varit i en klubb som haft ett par olika tränare under samma tid och det har så klart också påverkat. 


– Känslan är att han kan vara en 30- eller 40 poängskille om han hamnar i rätt position och ett lag som går något bättre också, säger agenten. 



Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)