HockeyNews
PLUS

Efter stormiga tiden – hon blir ny klubbdirektör i Brynäs: "Stort ansvar"

(20083) Brynäs-Pernilla Dalborg
Bildbyrån/Brynäs IF (montage)

Publicerad: 24 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Brynäs har hittat en ny tillförordnad klubbdirektör.
Under torsdagen tillträdde Pernilla Dalborg rollen.
– Mitt fokus just nu är i första hand personalen, att få dem att känna lugn och ro men också glädje, gemenskap och att ”nu kommer vi lyfta”, säger Dalborg i ett pressmeddelande.


Michael Campese fick lämna sin roll som klubbdirektör i Brynäs tidigare i våras och ersattes då av Gunnar Ekman och Jennie Brobeck som tillförordnade klubbdirektörer.

Den duon lämnade sedan sina poster i samband med årsmötet i tisdags.

Men klubben stod inte med rollen tom särskilt länge.

Under torsdagen meddelade Brynäs nämligen att Pernilla Dalborg, som tidigare bland annat varit områdesrektor i Gävle kommun, tillträtt rollen.

– Jag fick frågan om jag kunde axla den här rollen tills vidare och det är ett stort ansvar. Mitt fokus just nu är i första hand personalen, att få dem att känna lugn och ro men också glädje, gemenskap och att ”nu kommer vi lyfta”. För den potentialen finns verkligen här. Det här blir en nystart, som nog väldigt många brynäsare har sett fram emot, säger Dalborg i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Brynäs har ny styrelse efter stormen – valberedningen kördes över

Dalborg kommer att sitta kvar tills det att en permanent lösning hittas.

– Det gäller att vi hittar rätt i den här oerhört viktiga rekryteringen. Vi ska titta på de förslag som lagts fram av Jennie och Gunnar men har så klart även en hel del egna tankar om den här rollen, säger den nye ordföranden Magnus Kangas.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)