HockeyNews
PLUS

Planen: Djurgården ska bygga en träningsanläggning: "Jobbar vi med"

(20042) Djurgården/Hovet/träning
Mattias Ek/HockeyNews.se

Publicerad: 21 juni 2021

FacebookXWhatsApp

STOCKHOLM. Djurgården strävar mot att etablera sig i toppen av svensk hockey.

För att nå målet tänker Stockholmsklubben bygga en träningsanläggning.

– Vi måste få bättre träningsförhållanden på sikt och det håller vi ganska aktivt på med och jobbar med, säger Djurgårdsordföranden Kaarel Lehiste till HockeyNews.se.


Till skillnad från en rad andra elitklubbar har Djurgården bara en träningsyta på is. Hovet är hemmaarena för såväl herrlag som damlag och Djurgården delar Hovet med AIK. Djurgårdens SDHL-lag spelar förutom på Hovet även i Stora Mossen och det händer att Djurgårdens SHL-lag behöver träna i Nacka såväl som i Mälarhöjdens ishall när konkurrens om istiderna blir för hård.


Djurgården har som en av sina stora punkter inför framtiden att utveckla ekonomin och öka intäkterna för att kunna hänga med de ekonomiskt starkare klubbarna i SHL.


Stockholmsklubben har genom årens lopp vunnit 16 SM-guld, men inget de senaste 20 åren. Att dra in mer pengar ger förutsättningar för att skaffa sig ett slagkraftigt lag som kan tävla om mästartiteln.


Och då har Djurgården två sätt att påverka sina möjligheter:


– Det är företagsförsäljningen och det är publiken och det ska vi jobba hårt på. Det är också ett av skälen till att Thomas Kraft är rekryterad, säger Djurgårdens ordförande Kaarel Lehiste och pekar ut klubbens nya vd som en nyckelspelare i satsningen.


Djurgården har som mål att bygga en träningsanläggning, men kommer att vara kvar och spela matcher på Hovet i minst fem år till. Foto: Bildbyrån.


Och sedan är det frågan om en ny träningsanläggning.


– Jag hoppas vi har någonting att kommunicera under kanske kommande åren. Nu har det blivit lite tillbakadraget, det arbetet under pandemin, men det finns fortfarande goda idéer runt det hela, säger Kaarel Lehiste till HockeyNews.se.


– Vi tänker att vi på något sätt ska försöka bygga en träningsanläggning. Vi måste bara få till marken på det hela.


Det är inte så bara, Att hitta en plats inom Stockholms stad att bygga på är en stor fråga. Men Djurgården har jobbat mer eller mindre aktivt en längre tid.


LÄS MERFlera spelare klara – så säger Djurgårdens sportchef om andras väntan


När det kommer till matcherna är tanken att Djurgården ska kämpa vidare på klassisk mark.


– Vi pratar bara träningsanläggning och sedan kommer vi att spela kvar på Hovet och Globen. Hovet kommer säkert att vara kvar i fem år till så vi gör en storsatsning på Hovet. Du har varit där och sett det. Det är ändå uppfräschade foajéer, ny belysning, det är ommålat. Det blir en ny mediekub som är av helt annan kaliber. Det kommer att synas en viss förbättring och vi tror stenhårt på Hovet och vi laddar på det i fem år till, minst. Så det ska bli kul, säger Kaarel Lehiste.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)