HockeyNews
PLUS

Landslagsmeriterade centern inte med på Färjestads team building

(19987) Jacob Nilsson/Färjestad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 14 juni 2021

Guldsatsande Färjestad är ute på team building för att komma samman som grupp inför säsongen.

Då finns inte stjärncentern Jacob Nilsson med på resan.

– Jag säger: ingen kommentar, svarar Färjestads general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se på frågan varför.


Färjestad har fått ihop ett oerhört slagkraftigt lag till kommande säsong i SHL med nyförvärv och hemvändare som Mikael Wikstrand, Linus Johansson, Marcus Nilsson, Joakim Nygård och Jacob de la Rose.


På centersidan har konkurrensen hårdnat i och med fem starka namn på kontrakt: Gustav Rydahl, Linus Johansson, Jacob de la Rose, Martin Johansson och Jacob Nilsson.


Det gör till och med att en av dem kan bli överflödig.


I SM-slutspelet hade Jacob Nilsson svårt att platsa och nu har alltså tävlingen om platserna skärpts ytterligare. Aftonbladet har rapporterat att den Tre Kronor-meriterade centern, som plockades in från Chicagos organisation inför förra säsongen, har ombetts att söka sig till en annan klubb.

LÄS MERLinus Johansson om Färjestads guldbygge: "Tänk om ingen hade satsat"


Och på måndagen berättade Värmlands Folkblad att Jacob Nilsson inte finns med på den gemensamma utflykt som laget har för att stärka lagkemin.


Det spär på flyttryktena ytterligare runt Nilsson.


– Jag svarar lite tråkigt, som jag gjorde till (Värmlands Folkblad), så jag säger ingen kommentar, säger FBK:s general manager Peter Jakobsson till HockeyNews.se.


Jacob Nilsson gjorde 13 mål och totalt 23 poäng i grundserien förra säsongen på 50 matcher. I SM-slutspelet blev det en assist på sex matcher.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS