HockeyNews
PLUS

Nordströms utmaning i KHL efter åtta år i NHL: "Jag har mer offensiv i mig"

(19927) Joakim Nordström
Bildbyrån

Publicerad: 9 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Joakim Nordström stänger inte dörren till en comeback i NHL.

Men efter åtta säsonger lämnar 29-åringen Nordamerika som Stanley Cup-mästare och nu väntar spel i CSKA Moskva.

Valet grundar sig delvis i att han vill utmana sig själv.

– Jag tycker att jag har mer offensiv i mig än vad jag fått visa upp under mina år där borta så jag tror det här blir ett bra steg för mig, säger Nordström till HockeyNews.se.

Stockholmaren var med i Juniorkronorna som vann JVM-guld i Calgary 2012 och han slog igenom i AIK innan karriären tog honom till USA.

Nordström flyttade över 2013 och två år senare fick han vara med och vinna Stanley Cup i Chicago.

Via tre år i Carolina hamnade forwarden i Boston och 2019 fick han återigen uppleva en finalserie men den här gången som en av lagets viktigaste defensiva spelare med mest istid i boxplay bland lagets forwards.

LÄS MER: Jonsson-Fjällby får lönelyft i AHL

2017 var Nordström dessutom med att vinna VM-guld med Tre Kronor i Köln så det är en meriterad forward som nu återvänder till Europa.

– Åtta år ja, tiden har gått fort…

– Jag är otroligt tacksam över allt jag fått vara med om och att få uppleva sin dröm att spela i NHL är väldigt speciellt. För tio år sedan när man precis hade börjat spela med a-laget i AIK så var förstås NHL den stora drömmen men då visste man inte om man skulle räcka till eller inte. Det har varit många höga dalar och djupa dalar men jag är som sagt väldigt tacksam över allt, säger Nordström.

Nordström (höger) och Linus Omark efter VM-guldet i Köln 2017. Foto: Bildbyrån

Han har nyligen skrivit på ett ettårskontrakt med CSKA Moskva så nu väntar KHL-debut i höst och det var en rad olika faktorer som spelade in.

– Jag fick ett väldigt intressant erbjudande från CSKA och det är långt till free agent-marknaden öppnar i NHL. Sen var det mycket annat som också lockade med att komma tillbaka till Europa. Det är närmare hem efter en ganska lång tid där borta och det är skönt för familjen att ha kortare flygresor när dom vill hälsa på.

LÄS MER: Boqvist: "Chicago kommer att ge mig alla chanser i världen att lyckas"

– Sen är det självklart en större möjlighet för mig också att få en större roll i laget och spela en annorlunda hockey så det var lite olika saker som spelade in, säger Nordström.

Har du längtat efter en mer offensiv roll?

– Ja, absolut. Jag tycker att jag har mer offensiv i mig än vad jag fått chansen att visa under mina år där borta och det är ett spel som lockar. Samtidigt ska jag säga att jag trivts väldigt bra med rollen jag haft där borta i NHL men jag tror att jag har mer i mig och att jag kan utvecklas mer och därför så tror jag det här blir ett bra steg för mig, säger han.

Nordström i närkamp med McDavid. Foto: Bildbyrån

Nordström har varit hemma i Sverige igen i ungefär två veckor efter att säsongen i Calgary tog slut med missat slutspel.

– Det var lite speciellt i slutet när vår säsong haltade och vi spelade klart sista matcherna i grundserien samtidigt som slutspelet hade dragit igång. Nu har jag varit lite ledig mest för att man ska återhämta sig mentalt innan man drar igång träningen på riktigt igen. Jag tror jag ska vara på plats i Moskva i mitten eller slutet av juli så det blir lite tidigare i år nu när det blev Ryssland, säger Nordström.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar William Karlsson i Las Vegas


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)

Följ ämnen i artikeln