HockeyNews
PLUS

Backlöftet inför kontraktsåret: "Chicago kommer ge mig alla chanser att lyckas"

(19882) Adam Boqvist
Bildbyrån

Publicerad: 6 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Adam Boqvist är hemma igen.

För några dagar sedan fick 20-åringen ta bort gipset och nu startar förberedelserna inför det som blir hans första kontraktsår i NHL.

– Chicago kommer ge mig alla chanser i världens att lyckas. Precis som dom gjort nu i två år, säger Boqvist till HockeyNews.se.

Säsongen var över i slutet av april efter att Adam Boqvist brutit handleden i en match mot Tampa Bay på hemmaplan.

Nu har han lämnat USA och kommit ett steg längre i sin rehabilitering.

– Jag har fått tagit av gipset nu i dagarna och kommer att ha en skena i stället i två veckor, jag kan ta av och på den och kan samtidigt börja köra lite rörlighet igen, säger Boqvist.

– Jag kom till Sverige i mitten av maj och har varit hemma i Hedemora en sväng och hälsat på. Sen har vi varit uppe i Umeå och kört Vo2 och andra tester för att checkat av lite vart man ligger och vad man behöver fokusera på.


När han kommer vara tillbaka i fullträning är för tidigt att säga.

– Vi får se exakt hur länge det tar innan jag kan lyfta tungt igen men jag gör det jag kan just nu det finns ingen anledning att stressa och riskera ett bakslag, säger högerskytten.

LÄS MER: Svenske VM-guldmedaljören lämnar NHL efter åtta år

Det är ett viktigt år som väntar honom.

Den tidigare JVM-backen har gjort sina två första NHL-säsonger och kliver nu in på det tredje och sista året på avtalet.

– Det ska bli spännande och en kul utmaning. Det blir en annan slags press men det är därför man spelar och självklart vill man att det ska gå så bra som möjligt varje säsong. Men jag ser det som en bra utmaning, säger Boqvist.

Har spelat två JVM för Sverige. Foto: Bildbyrån

För två år sedan gjorde han 13 poäng (4+9) på 41 matcher för Chicago och i vinter blev det 16 poäng (2+14) på 35 matcher.

– Det känns som att jag tagit ett steg i år och det sa klubben åt mig nu också när vi hade våra exit-möten innan hemresan. Det är ett kontraktsår som väntar och klubben kommer ge mig alla chanser i världen att lyckas som de gjort nu i två år. Det gäller för mig att ha en bra sommarträning och komma över redo när det är dags för camp igen, säger 20-åringen.

LÄS MER: Tre Kronor-forwarden presenterad av NHL-klubben

En viktig pusselbit för backtalangens acklimatisering till NHL-livet har varit 23-årige Alex DeBrincat – som har sin bästa NHL-säsong hittills bakom sig.

Debrincat gjorde 56 poäng på 52 matcher den här säsongen. Foto: Bildbyrån

Boqvist har bott ihop med amerikanen och hans sambo och i sommar blir han en av gästerna när paret gifter sig i sommar.

– Han vill mitt bästa och har tagit hand om mig mycket. Jag har fått se honom på nära håll med saker som att ta hand om kroppen och hur han förbereder sig. Vi fick bra kontakt på campen jag var med och körde innan året i London (OHL). Det har klickat bra mellan oss och det ska bli kul att åka över på hans bröllop.

•••

SE OCKSÅ: HockeyNews.se träffar Adam Boqvist i Chicago

Lyssna här:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Taktiken är att varje avsnitt ska vara 20 minuter – som en period.

Men, precis som i hockeymatcher kan det bli over time – om det är tillräckligt spännande.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!