HockeyNews
PLUS

Beskedet: Karriären är över för den tidigare Luleåforwarden

(19835) Lennart Petrell
Bildbyrån

Publicerad: 2 juni 2021

FacebookXWhatsApp

Den tidigare Luleåforwarden Lennart Petrell har bestämt sig.

Ishockeykarriären är över.

Det blir ingen mer hockey för 37-årige Lennart Petrell. Han kunde inte spela några matcher för HIFK den senaste säsongen på grund av hjärtproblem som upptäcktes i en rutinkontroll och på onsdagen meddelade han via Helsingforsklubbens hemsida att han slutar att spela ishockey.


Petrell tog också tillfället i akt att köpa en helsidesannons i tidningen Helsingin Sanomat där han berättade för HIFK-fansen om sitt beslut:


– Den här drömmen har nått sitt slut och det är dags att lägga av. Beslutet har betytt mycket vemod och tårar, men framför allt värme gentemot allt som jag fått uppleva och alla jag fått träffa under närmare 20 år, skriver Petrell i annonsen.


LÄS MERLuleås dubbelvärvning från Örebro: "Bra snack med Myllys om Luleå"


Petrell har två säsonger i Luleå bakom sig där han gjorde 17 poäng (8 mål, 9 assist) på 82 SHL-matcher mellan 2014 och 2016. 2015 var han med när Luleå vann Champions Hockey League.


Luleås värvning från Örebro, Joonas Rask, har berättat att han pratade med Lennart Petrell innan han bestämde sig för att skriva på för Luleå och flytta till Norrbotten.


Lennart Petrell lägger av med hockeyn. Han har två säsonger i Luleå bakom sig och var med och vann CHL 2015. Foto: Bildbyrån.


Men det är hemma i HIFK som han har tillbringat större delen av sin karriär. Petrell gjorde 13 säsonger i Helsingfors och han var med om att bli mästare 2011.


I NHL spelade han 95 matcher för Edmonton mellan 2011 och 2013 och var där lagkamrat med bland andra Anton Lander, Linus Omark och Magnus Pääjärvi.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)