HockeyNews
PLUS

Luleås dubbelvärvning från Örebro: "Bra snack med Myllys om Luleå"

(19441) Andersson/Rask
Bildbyrån

Publicerad: 5 maj 2021

FacebookXWhatsApp

Luleå har tappat spelare till SHL-konkurrenten Örebro de senaste åren.

Men nu börjar spelare från Örebro flytta till Luleå.


På onsdagen blev det officiellt att Luleå dubbelvärvar spelare från Örebro. Det är backen Jonathan Andersson och forwarden Joonas Rask som flyttar till Norrbotten.


– Vi ville faktiskt värva Joonas Rask redan för två säsonger sedan, samtidigt som Juhani Tyrväinen. De spelade då tillsammans för IFK Helsingfors och var riktigt bra ihop. Det är en spelare som ger hundra procent i alla lägen vilket vi tror kommer passa in bra hos oss, säger Luleås general manager Stefan ”Skuggan” Nilsson till klubbens hemsida .


31-årige Rask har gjort 40 poäng (15 mål, 25 assist) på sina två säsonger i Örebro.


Joonas Rask kollade upp Luleå före flytten och snackade med SM-guldvinnaren Jarmo Myllys för att få veta mer. Foto: Bildbyrån.



– Jonathan Andersson är en back med fin skridskoåkning och som besitter ett bra förstapass. Han kan spela över hela banan och vi känner att han kommer kunna passa bra in i vårt lagbygge för den kommande säsongen, säger Stefan Nilsson.


27-årige Andersson har fyra säsonger i Örebro bakom sig.


Örebro har tidigare värvat spelare som Robin Kovacs och Emil Larsson från Luleå. Den här gången blev det omvänd riktning på spelarflykten.


LÄS MERÖrebroforwarden blev etta i busligan: "Jag talade lite med domarna..."


Joonas Rask har haft en kontakt med Luleå en längre tid och har gjort sin research inför flytten.


– Innan jag bestämde mig hörde jag mig för med några landsmän om hur det är att bo och spela i Luleå och alla har bara haft bra saker att säga om föreningen och stan. Förutom Tyrväinen pratade jag även med Sami Sandell och Lennart Petrell, plus att jag hade ett riktigt bra snack med Jarmo Myllys om Luleå förra sommaren, säger Joonas Rask till klubbens hemsida.


Både Jonathan Andersson och Joonas Rask har skrivit på tvåårskontrakt med Luleå.


Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: TV4 Play+ på köpet! (värde 118 kr)